Hirdetés

Az Xbox rendszere rengeteg csalótól és bottól szabadult meg 2022-ben

|

A Microsoft védelmi szoftvere keményen dolgozott idén is: még azelőtt eltakarította a kellemetlen fiókokat, mielőtt azok gondot okoztak volna.

Hirdetés

A Microsoft közzétette az Xbox átláthatósági jelentését, amiben elmagyarázta, hogy hogyan is működik a moderációs rendszere, és az milyen eredményeket ért el 2022-ben. A kiadó elmondása szerint az automatizált megoldás proaktívan dolgozik, azaz még azelőtt cselekszik, hogy bárki jelentett volna bárkit. Ez elsőre ijesztőnek tűnhet, de a jelentésben olvasottak alapján bevált a megoldás: 4,33 millió csalótól és botok által üzemeltetett fióktól sikerült megszabadulniuk ezzel 2022 első félévében.

A botok 99,99 százalékát már akkor elkapták, amikor beregisztrálták a fiókjaikat. Ennek az automatizálásnak köszönhetjük, hogy a hatalmas mennyiségű haszontalan profil már azelőtt elhasalt, hogy felbukkant volna a Halo meccseiben.

Hirdetés

A moderációs rendszer egyébként szexuális zaklatásra, szidalmazásra, és digitális adathalászatra is ugrik, de ilyen okokból jóval kevesebb fiókot zártak ki automatikusan. Egy MI-nek (jelenleg) nyilván nehéz dolga van a zaklatás felismerésével, így ebben már emberi moderátorok is segédkeztek. A fenti okokból mintegy fél millió fiókot tiltottak ki.

A játékosok egyébként mintegy 33 millió bejelentést adtak le vállhatatlan viselkedés, csalás vagy egyéb okokból. Ezeket a jelentéseket először a szoftver szűri meg, majd a megmaradt bejelentések emberekhez kerülnek, akik aztán elbírálják a helyzetet.

A fenti megoldások ellenére is becsúsznak azért hibás bírálatok. A Microsoft bevallotta, hogy a kitiltott fiókok tulajdonosaitól 151 000 kérvényt kaptak feloldásra, melynek mintegy 6 százalékát oldották fel ténylegesen. Szóval ha bekerülsz egy izzasztó mérkőzésbe, akkor érdemes lesz megválogatnod a szavaidat: ha kitiltanak, akkor nem sok esélyed lesz a visszatérésre.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)