Hirdetés

Az Xbox Series X dashboardja szinte semmit sem változik

|

Ha szerettétek az Xbox One kezelőfelületét, akkor a Series X esetében is van egy remek hírünk a számotokra.

Hirdetés

Épp csak most derült fény arra, hogy átdolgozott kezelőfelületet kap a PlayStation 5 operációs rendszere, a jelek szerint viszont ezen a téren is teljesen ellentétes irányba indul el a két nagy gyártó: míg a Sony a változtatás, az újítás pártján áll, a Microsoft teljesen megőrzi az Xbox One megszokott dashboardját. Csak a jövő döntheti el, hogy melyikük megoldás lesz végül kifizetődő. 

Hirdetés

Tom Warren, a The Verge vezető szerkesztője nemrég arról számolt be, hogy tulajdonképpen az Xbox Series X dashboardja semmit sem változik, ugyanazt a kezelőfelületet fogjuk látni, amit Xbox One-on már megszokhattunk. Ez a döntés egyébként teljesen egybevág a Microsoft stratégiájával, elvégre a visszafelé kompatibilitást tűzte ki zászlajára a cég (ennek fontos eleme a Smart Delivery funkció is), ennek tükrében pedig érthető, hogy a zavartalan átmenet érdekében nem akarják teljesen megváltoztatni azt a látképet, ami a konzol bekapcsolása után várja a felhasználókat. 

Az Xbox One dashboardja számos változáson esett át az évek során, gyakorlatilag többször is teljesen átalakult, mostani formáját pedig a játékosok visszajelzései alapján érte el. Ha valami működik, akkor minek is változtatni rajta - gondolhatják a Microsoft illetékesei. Persze mindez nem jelenti azt, hogy később ne változhatna majd meg Xbox Series X kezelőfelülete. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)