Hirdetés

Azzal vádolják az alkotókat, hogy mesterséges intelligenciával írhatták a Silent Hill: Ascension egyes szövegrészeit

|

Ezzel kapcsolatban végül a Genvid Entertainment vezérigazgatója is felszólalt.

Hirdetés

Továbbra is áll a bál a Konami interaktív kalandja, a Silent Hill: Ascension háza táján, mely finoman szólva sem nyerte el különösebben a rajongók tetszését. Olyannyira nem, hogy a megjelenése után sokan konkrétan a sírba kívánták a szériát, elsősorban az Ascension mögé épített pofátlan mikrotranzakciós ökoszisztéma miatt. Nem kellett azonban sok idő, hogy ismételten a középpontba kerüljön a Konami "ingyenesen" játszható kalandja, amit most igen komoly vádakkal illettek.

A produkció Twitter/X felületén azzal kezdték gyanúsítgatni a készítőket, hogy egyes szövegek a mesterséges intelligencia által kerültek megírásra. Erre példaként elsősorban az úgynevezett "BerryMant" és a vele folytatott párbeszédet hozták fel, ami valóban elég furcsára sikeredett, így annyira nem elrugaszkodott a feltételezés sem, miszerint AI áll a háttérben (még ott tartunk, hogy ki lehet szúrni).

Hirdetés

A jelenet során azt láthatjuk, ahogy az egyik karakter összetalálkozik egy éppen bogyót szedegető figurával, aki ezután igen inkonzisztens válaszokba kezd, ami valóban megkérdőjelezhető szituációt szül.

A dolog olyannyira nagy port kavart időközben, hogy még a játékot készítő Genvid Entertainment fejese, maga Jacob Navok is felszólalt az esettel kapcsolatban, és egy Twitter/X posztban tisztázta a dolgokat. Állítása szerint az Ascension minden egyes szavát valódi emberek írták, ráadásul olyanok, akik korábban olyan nagy sikerű projekteken dolgoztak, mint például a God of War Ragnarök, a Resident Evil Village, vagy éppen a Telltale Games és a Pixar játékai.

Egyértelműen kijelentette, hogy a több mint 100 ezer szavas szövegkönyv a csapat elkötelezett munkájának a gyümölcse, és a szerzők között nem szerepel a mesterséges intelligencia.

Persze ennek ellenére nem tudhatjuk, hogy ez valóban így van-e. Már csak azért sem, ugyanis egyre több stúdió kísérletezik mostanában a technológiával, sőt mi több, korábban még maga Navok is arról beszélt, hogy a projektjeikben az AI is a segítségükre lesz a jövőben.

Bár Navok később egy hosszabb bejegyzésben arról írt, hogy végül elengedték a dolgot, ugyanis a kezdeti kísérletek igen szegényes eredményekkel zárultak. Lehet, hogy abból maradt benn valami mégis a tehetséges csapat munkája mellett, ki tudja.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)