Hirdetés

Baktérium - mint önfenntartó erőforrás?

|

Két amerikai egyetem alkalmazottjaiból összeállított tudóscsoport felvázolta annak a lehetőségét, hogy a baktériumok gyakorlatilag mintegy önfenntartó akkumlátorként tápláljanak üzemanyagcellákat, az elektronikus fotoszintézis elvén. A kísérletek a Shewanella oneidensis nevű baktériummal folynak, amelynek alkalmazása annak hátrahagyott anyagára, azaz az elektronokra épül. A baktréium fémet eszik, majd a feleslegessé vált elektronokat kiüríti magából. Erre alapozva olyan üzemanyagcellákat kívánnak létrehozni, amelyek anódjaihoz ezeket a baktériumokat "kötik". Így az elektronok száma jelentősen megnőne. A jövőbeli tervek szerint pedig olyan üzemanyagcellákat gyártanak majd, amelyek önmagukat táplálják, tehát más szóval robotok.

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)