Hirdetés

Bannolhat a Microsoft a Live-ról a horogkereszt használatáért

|

Elsősorban a szabálysértő Black Ops játékosok vannak veszélyben

Hirdetés

Újra figyelmezteti az Xbox Live felhasználókat a Microsoft, hogy továbbra sem változtatott azon a szabályon, hogy szó nélkül kitilthatja online játékbirodalmából azokat, akik avatárként horogkeresztet, vagy más tiltott jelképet használnak.

Az Xbox Live rendjéért felelős Stephen Tolouse nemrég közzétett írásában egy felhasználói kérdésre adott választ ami azt szerette volna tudni, hogy használhat-e horogkeresztet avatárként a Call of Duty: Black Ops-ban. A válasz természetesen egy nem volt. Vagy ha mégis, akkor a kitiltás. S bár a kérdés egyúttal érveket is tartalmazott a horogkereszt használatára, mert azt évezredekkel korábban már vallások használták jelképként, Stephen Tolouse szerint nincs az az épeszű ember a világon, aki ma vallási jelképként tekintene a horogkeresztre. „Ez nem a politikai korrektség kérdése. Ez az alapvető tisztelet kérdésköre." -írta. A tiltás egyébként más tiltott szimbólumokra is vonatkozik, s nem csak a horogkereszt van „megtisztelve" ezzel. S bár ez a szabály könnyen kiforgatható szavainak valódi jelentéséből, nem tud azonosulni azokkal, akik erre a szabályra hivatkozva a keresztet vagy a Dávid-csillagot is tiltólistára vennék, mert az is sértheti egyes emberek jóérzését. Szabad fordításban úgy is írhatnánk erről alkotott véleményét, hogy „hülyeség."

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)