Hirdetés

Bár Elon Musk ígéretet tett rá, mégsem játszható a Cyberpunk 2077 a Cybertruckokon

|

Nemcsak hogy a CD Projekt RED alkotását, de még a Steamet sem találják az autókban a felhasználok.

Hirdetés

Továbbra sem lassít Elon Musk: míg legutóbb azzal a merész ötlettel rukkolt elő, hogy saját szolgáltatásával taszítja majd le a Gmailt a levelezőrendszerek trónjáról, addig korábban már olyan égető kérdésekre is választ adott, hogy vajon játszhatunk-e a Cyberpunk 2077-tel a Tesla új Cybertruckjaiban.

Musk még az elektromos pickup megjelenése előtt, a Twitter/X felületén tett ígéretet erre, száz százalékig biztos volt abban, hogy a Cybertruck impozáns, 18 colos, 2560 x 1400-as felbontású paneljén minden akadály nélkül élvezhetik majd a tulajok CD Projekt RED 2020-as akció-szerepjátékát. Időközben azonban hivatalosan is megjelent a Cybertruck, az izgatott vásárlók pedig ahelyett, hogy gurultak volna egyet a futurisztikus járgányukkal, egyből a Cyberpunk telepítésébe kezdtek.

Hirdetés

Legalábbis kezdtek volna, ugyanis hamar azon szomorú tényekkel találták szembe magukat, hogy nem hogy a Cyberpunk 2077-et, de még az ehhez szükséges Steamet sem tudják telepíteni, elvégre az nem található az autó infotainment rendszerében, Musk korábbi ígérete ellenére.

Úgy néz ki viszont, hogy az újabb Tesla Model S/X verziókban talán működőképes a dolog, elvégre ezeket már egy 256 GB-os tárolóval és 16 GB RAM-mal szerelték fel. Az új modellek infotainment rendszerei ráadásul már egy beágyazott AMD Ryzen APU-n futnak, egy dedikált RDNA 2 alapú GPU-val párhuzamban, ami, egészen emberes, 10 teraflopos grafikai feldolgozási teljesítményt biztosít.

És míg a Cybertruckok sem az olcsóbb modellek közé tartoznak, addig egy Teslákra specializálódott hacker szerint ezek csak 8 GB RAM-ot és 128 GB tárhelyet kaptak, ami gyanúsan kevésnek tűnik ahhoz, hogy értelmesen tudjuk futtatni rajtuk a Cyberpunk 2077-et. Szóval a hardveres korlátok némileg magyarázatot adhatnak a dolgokra, ugyanakkor a hacker kutakodott egy kicsit firmwareben is, itt pedig egyértelműen szerepelt az autók Steam-támogatása. Ki tudja, lehet, hogy idővel mégiscsak Musknak lesz igaza.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)