Hirdetés

Bárhová visszaléphetnénk a játékokban a Sony egyik szabadalmával

|

Pillanatok alatt élhetnénk újra a legjobb részeket.

Hirdetés

Mindannyiunknak megvannak a kedvenc videojátékos pillanataink. Legyen szó egy eposzi bossharcról, egy felejthetetlen jelenetről, vagy éppen egy elhibázott döntésről, jó eséllyel nincs mindig kéznél egy olyan mentés, amivel azonnal visszarepülhetünk, amennyiben úgy döntünk, hogy újra át kívánjuk élni ezeket a momentumokat.

Pontosan erre kínálna egy potenciális megoldást most a Sony, ugyanis az egyik nemrégiben benyújtott szabadalma lehetőséget teremtene arra, hogy lényegében az adott játék bármely pontjára visszatekerhessünk, onnan újból nekiindulva kalandjainknak.

Hirdetés

Mint kiderült, a "Content streaming with gameplay launch" ("Tartalom streamelés játékindítással") szabadalmat még november elején nyújtotta be a vállalat, melyhez egy sor illusztrációt és vázlatot is mellékelt, ezzel szemléltetve a rendszert és annak pontos működését.

Ezek alapján jól látható, hogy lényegében különböző alfejezetekre tagolódnának az egyes játékbeli szekvenciák, amikben úgynevezett "kulcspontok" helyezkednének el. Ezek lennének azok, ahova aztán később pillanatok alatt tudnánk visszalépni, és onnan újra belekezdeni az adott részbe.

A szabadalom értelmében a rendszer a végigjátszásunk során az adatok begyűjtésével hozná létre azokat a "médiatartalmakat", amikhez aztán egy "meghatározott adatkészleten" keresztül társulnának a kulcspontok. Ezután a médiatartalom egy "kommunikációs hálózaton" keresztül történő streamelése során nézhetnénk a végigjátszást az eszközünkön, ahova aztán az adott kulcspontokon kapcsolódhatnánk be, amikor kívánjuk.

Bár a technikai háttér valamivel bonyolultabbnak tűnhet a kelleténél, valószínűleg a gyakorlati alkalmazása ennél majd jóval egyszerűbb lehet, amennyiben tényleg bevezetésre kerül majd valamikor.

Természetesen több kérdés is felmerült ezzel kapcsolatban, de azt meg kell hagyni, hogy egy kifejezetten érdekes és hasznos szabadalomról van szó, ami nem csak az átlagfelhasználóknak, de a tartalomgyártóknak is hatalmas segítség lehet majd az adott jelenetek rögzítése, vagy újrajátszása során.

Ti mit gondoltok a szabadalomról?

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)