Hirdetés

A játékosok szerint biztonsági rést hozott a Battle.net frissítése

|

A Blizzard változtatott PC-s kliense biztonsági tanúsítványain, hogy néhány játékosuknak jobb élményt nyújthassanak, de vannak, akik szerint ezzel komoly kockázatot okoztak.

Hirdetés

Ha nemrég játszottatok Blizzard-játékokkal PC-n, felfigyelhettetek rá, hogy a kiadó kliense, a Battle.net engedélyt kért tőletek egy biztonsági módosításra. Nos, néhány játékos szerint ezt nem olyan jó ötlet megadni.

Hirdetés

A Battle.net-ben eszközölt változtatás lényegében egy új biztonsági tanúsítványt hozott létre, aminek a segítségével a kliens a felhasználó böngészőjével kommunikál. Erre akkor van szükség, ha például valaki egy közösségi oldalra regisztrált fiókjával szeretne belépni a Battle.netre, vagy egy linken keresztül kap meghívást egy csoportba. Ezek a funkciók korábban nem működtek túl némelyik böngészőben, ezért volt szükség az újításra.

Az új tanúsítvány viszont abban a mappában kerül létrehozásra, ahol az operációs rendszer hasonló állományai találhatóak, igaz, azt nem tudni pontosan, mekkora hozzáférést is kapott a Battle.net kliens.

A felhasználók közül mégis többen attól félnek, hogy egy, a Blizzardot ért hackertámadás, vagy egy rosszindulatú alkalmazott beavatkozása nyomán a kliens megváltoztathatja a biztonsági tanúsítványokat, így ártalmas weboldalakat is biztonságosként érzékelhet a PC-nk.

A Blizzard hivatalos fórumposztja szerint a tanúsítvány megfelel a jelenlegi iparági elvárásoknak, így nem kell tőle félnünk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)