Hirdetés

Battlefield Hardline béta, Super Bowl, Dying Light - mi történt a héten?

|

Lezajlott a Battlefield Hardline béta, kaptunk egy csomó reklámot és trailert a Super Bowlról, kiderült egy rakat gépigény, és sokat játszottunk a Dying Lighttal is.

Hirdetés

A szokottnál egy kicsit később olvashatjátok most a heti összefoglalót, aminek két oka van. Az egyik, hogy nagyon pörög a játékvilág, ezért a szokott hétvégi rendet megbontva ma több hír került ki, melyek túlnyomó részét én írtam, úgyhogy most egy kicsit folyik már a szemem. A másik ok, hogy behúzott egy kicsit a Battlefield Hardline bétája, sikerült 10 órát és 48 percet beleölnöm eddig, de most már azt hiszem, elég. Ennyire azért nem jó. De majd jó lesz, ha megoldják, hogy ne változzon a Heist az első öt perc után eszetlen henteléssé, meg hogy a shotgun ne legyen erősebb, mint a gránátvető. Vannak hibái a játéknak, néhányat biztos ki fognak javítani, plusz ez még csak töredéke annak, amit majd kínál, úgyhogy én még mindig bízom abban, hogy jó móka lesz ez a végén. Ha nem, majd találunk mást márciusban. Most viszont még éppenhogy február van, a játékvilág eseményei rettentően gyorsan követik egymást, de hogy ne fáradjon el a nyakatok a fejkapkodásban, íme, a hét legfontosabb hírei.

Először persze a legeslegfontosabbak videón prezentálva az egyre nagyobb hajú Daev által, aztán majd rátérünk a többire is.

A hét egy Super Bowllal kezdődött, és nekünk nem is a meccs kimentele a lényeg (de nyert a Patriots!!!), hanem az a számtalan zseniális reklám és trailer, amit a show alatt bemutattak. Hihetetlen, hogy a Madden NFL 15 nem csak a végkimenetelt, de a konkrét eredményt is megtippelte, bundaszagot érzünk. Akárhány reklám is volt, a Borderlands: The Handsome Collection ál-Super Bowl reklámját semmi nem múlja felül. Vagy inkább alul. Ezt mindenki maga döntse el. Aki szerint jó volt, az a jobb cápát, aki szerint rossz, az a bal cápát tapsolja meg.

Az Állítólag új részéből megtudtuk, hogy egy katona kilenc fegyverrel is majdnem ugyanolyan gyorsan teljesít egy Doom pályát, mint eggyel, és hogy a gyümölcsöket szamurájkarddal szétvágni nehezebb, mint a Fruit Ninjában. Ha valaki bármelyiket megpróbálná, ezeket feltétlenül vegye számításba. Lehet, hogy a szomszéd, aki egy túl hangosan játszó srácra késsel támadt, szintén csak a Fruit Ninját gyakorolta, de van rá egy kis esély, hogy csak szimplán elmebeteg.

A játékfüggőség ellen reklámokkal is lehet küzdeni, ha az ember jól csinálja, de Dél-Koreában ez nem jött össze. Tényleg fontos a mértékletesség (és néha érdemes elgondolkodni azon, hogy amit egyes játékokban látunk, az a valóságban nap, mint nap megtörténik. , de azért senki nem ver meg egy nagymamát, mert azt képzeli, hogy a mami egy páncélos lovag. Nem azért fogja. A Távol-Keleten egyébként odáig fajut a játékfüggőség, hogy szappanopera készül „Beleszerettem egy DOTA játékosba” címmel. Haladni kell a korral, ha a főszereplő az ükunokabátyjának dédunokanővéréről derülne ki, hogy titokban DOTA játékos, már nem ütne akkorát. Bár még nem láttam a sorozatot, lehet, hogy most spoilereztem?

Vannak még hülyék a világon, nehogy azt higgyétek, hogy kifogytunk a hétre. Egy igen fura lelkületű úriember úgy látta jónak, ha levágatja az orrát, mert így hasonlíthat a Vörös Koponyára. A srác egyébként is plasztikáztatta már az arcát egy párszor, úgyhogy ez tényleg csak egy apróság ahhoz képest, amit az arcával csináltak, de ha neki így jó, kik vagyunk mi, hogy ítélkezzünk.

Váltsunk is témát. A Dying Light múlt hét pénteken érkezett meg, a szerkesztőség több tagját is behúzta, és bár már múlt héten elkezdtük, most folytatódott a GameStart Dying Light videósorozat. A 9. részig jutottunk, ha lemaradtatok, megtaláljátok mindet a legnagyobb internetes mozgóképmegosztón rendelkezésre álló lejátszási listán.

Egy kicsit ráparáztunk arra, hogy betiltják a Dying Light modokat, de aztán a Techland mindenkit megnyugtatott, sőt, bejelentették, hogy saját modszerkesztőt készítenek. Közben a játékosok elkezdtek exploitok és trükkök után kutatni, volt végtelen fegyver, egy srác épp, hogy fegyverek nélkül vitte végig, akinek pedig akad, az itt találhat megoldást. Ha már zombik: ma este debütál a The Walking Dead aktuális évadának második fele, összeszedtünk öt dolgot, amit tudnotok kell, és tényleg érdemes felkészülni, mert a Ricket játszó színész szerint ez lesz a legdurvább rész ever.
 

A hét másik nagy szenzációja ugyan még nem most jelent meg, de a Warner Bros. dolgozik azon, hogy ezt a több mint két hónapot nehezen bírjuk ki. A Mortal Kombat X gépigény elég brutális (illik magához a játékhoz), a gyűjtői kiadások hasonlóképp (kivéve, ha nem szeretitek Scorpiont), pletykáltak egy vadonatúj karakterről, jött egy új trailer, szó esett a mikrotranzakció lehetőségéről, és megtudtuk, hogy az Xbox 360-as és PlayStation 3-as változatokat más készíti, nem a NetherRealm. (Ez egyébként a Rise of the Tomb Raider esetében is hasonlóképp van, de arról azt is tudjuk, hogy Szibériában játszódik. A kettő nem függ össze.)

Egy kicsit a Ubisoft is kidugta a fejét, visszaadta a kulcsos oldalakon vásárlók játékait (írtunk is egy cikket arról, hogy mennyire rizikós ilyen oldalakon költekezni), bejelentette az Assassin's Creed: Rogue gépigényt, a PC megjelenési dátumot, és azt is, hogy szemmel lehet irányítani. A PC launch trailer nem volt különösebben meggyőző, egy kicsit megy is a reszketés amiatt, hogy a Ubisoft azért csak a minimum gépigényt adta ki, mert a játékban nem lesznek grafikai beállítások. Ettől függetlenül persze örülünk, hogy jön, ezek már csak ilyen PC-s extra igények.

Vegyes témáink között szerepelt egy 6 millió forintnak megfelelő összeget rejtő évfordulós Monopoly, a Grand Theft Auto V átlépte a 45 millió eladott példányszámot, a PS4-ből és Xbox One-ból 4K-s változat jöhet, a League of Legendsben nagyon könnyű elherdálni mások pontjait (és nagyon könnyű elrontani egy verseny jó hírnevét), a Counter-Strike: Global Offensive világa megint botrányoktól hangos (és már készült csapatmenedzser játék is), megjelent a magyar fejlesztésű Deathtrap, jön a The Sims 4: Get to Work kiegészítő, készül a Warhammer: End Times - Vermintide nevű FPS, PC-re és PlayStationökre is jön az első Call of Duty: Advanced Warfare DLC, a Havoc, Gabe Newell jó arc, a Facebook pedig tudja, mit nézünk a neten (majd írunk nekik, hogy dícsérjék meg, aki GSO-t olvas!).

Emellett volt Resident Evil: Revelations 2 előzetes, Resident Evil HD teszt, Game of Thrones Episode 1 teszt, Destiny: The Dark Below teszt, felkerült World of Warcraft: Warlords of Draenor tesztünk második része, és elmondtuk, mire jó a proxy szerver. Összegyűjtöttük az év Top 5 legjobban várt remasterét, Top 10 legjobban várt Kickstarter játékát és Top 5 legjobban várt szerepjátékát, eddigi toplistáinkat itt tudjátok megnézni, nézzetek vissza naponta, igyekszünk gyakran frissíteni. Én már csak két dolgot kérek erre a hétre (és a jövő hétre is): írjatok levelet/kommentet a GameStar Arénába, ezzel ugyanis bekerülhettek a következő GameStar magazinba, és mivel hamarosan jön az új lap, a legfontosabb: „Vegyetek GameStart!”

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)