Hirdetés

Battlefield játékokon fognak dolgozni a Need for Speed fejlesztői

|

Sajnos nem hozta a várt számokat a Need for Speed Unbound, így a Criterion más feladatokat kapott.

Hirdetés

Nagyot hasalt a 2021-es Battlefield 2042, amely nem csak az elviselhetetlen bugok miatt volt rossz játék, de közel sem az előzetesekben látott hangulatot és játékmenetet szállította, ráadásul igen kevés tartalommal érkezett. Hiába pakoltak bele ezt-azt később, nem sikerült megmenteni, és kérdéses, mi lesz ennek fényében a franchise sorsa.

A másik, szintén az EA alá tartozó nagy széria, a Need For Speed a tavalyi Unbounddal sikeresen lassította a széria korábbi részei által indított erős lejtmenetet, hiszen egy egészen korrekt autós fogócska lett, azonban a számok sajnos azt mutatják, hogy a játékosokat nem hozta eléggé lázba.

Hirdetés

Ráférne tehát főként EA-re, de az alatta működő stúdiókra is, hogy egy kicsit összekapják magukat. A kiadó is érezheti ezt, minden bizonnyal ez az oka annak, hogy jelentős számú fejlesztőt csoportosítanak át a Need For Speedért felelős Criteriontól a Battlefield franchise-ra.

A bejelentésből kiderült, hogy az autós szériát egy szűkebb csoport viszi majd tovább, illetve ezzel egy időben a Criterion elhagyja az EA Sports divízióját, és sokkal inkább az EA Entertainment részévé válik majd. Az átcsoportosítással kapcsolatban Vince Zampella, a Battlefield és az Apex Legends szériák fejese is megszólalt:

"Nagyon örülök, hogy egy ilyen elismert és tapasztalt stúdió csatlakozik az általam felügyelt csapatokhoz. Ahogy azt már korábban is mondtuk, mindent beleadunk majd a következő Battlefieldbe. Ma a Criterion is csatlakozott a magas rangú Battlefieldért felelős stúdiónkhoz, amely elsősorban a franchise új korszakának bevezetését hivatott szolgálni."

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A Need for Speed folytatásával kapcsolatban pedig elmondta:

"Természetesen nem állnak meg a munkálatok. Sokan ismerhetik a játékokkal kapcsolatos múltamat, hiszen rendkívül tehetséges csapatokkal volt lehetőségem együtt dolgozni olyan címeken mint az Apex Legends, a Titanfall és a Star Wars Jedi játékok. De azt talán nem sokan tudják, hogy hatalmas szenvedélyeim az autók, ami szintén tökéletes választássá teszi a Criteriont számomra, illetve teret ad annak, hogy egy olyan műfajt ismerjek meg jobban, amit imádok."

Reméljük az átszervezés pozitív hatást gyakorol majd és életet lehel a vegetáló Battlefield szériába, miközben egy kisebb csapattal képes lesz a Need for Speed is egy korrekt szintet megütni.

Ti mit vártok a folytatásoktól?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)