Hirdetés

Bekerülhet az Xbox Game Pass kínálatába a The Callisto Protocol?

|

A fejlesztőcsapat technológiai vezetője a Gamescom 2022 során boncolgatta a témát.

Hirdetés

Izgatottan várjuk a The Callisto Protocol megjelenését, aminek sztorija eredetileg szorosan kapcsolódott volna a PUBG-hez, ezt azonban szerencsére elengedték a fejlesztés során. A Dead Space atyjának játéka legutóbb a Gamescom 2022 során mutatta meg magát, ahol egy látványos játékmenet videóval dobták be rögtön a megnyitó műsorba, de nem ez volt az egyetlen szerepeltetése.

A fejlesztést végző Striking Distance Studios technológiai vezetője, Mark James a TrueAchievements íróinak mesélt az Xbox Game Pass-szel kapcsolatos terveikről és kétségeikről.

Hirdetés

Mark James megerősítette, a csapat gondolkodik azon, hogy hozzáadja a játékot az Xbox Game Pass kínálatához, másfelől azonban vannak félelmeik, amik teljesen jogosnak hangzanak. Szerinte a szolgáltatás inkább a nyitott világú, többjátékos címeknek kedvez, nem pedig az övékhez hasonló lineáris történeteknek.

"Egyszer játszod végig [a The Callisto Protocolt]. Szerintem az ilyen szolgáltatások a repetitív, nyitott világú többjátékos címeknek kedveznek, azok a címek jó eséllyel élnek túl a hasonló szolgáltatásokban."

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

A The Callisto Protocol fejlesztője továbbá hozzátette, az Xbox Game Pass üzleti modellje is nagyon bonyolult ahhoz, hogy egy független csapatnak megérje beépülni. Persze vannak a kínálatban egyjátékos kalandok, ezek azonban általában a szolgáltatók játékai.

"A Microsoftnak ott vannak a saját egyjátékos címei a kínálatban, és úgy gondolom, hogy a platformtulajdonosok a jövőben is elérhetővé teszik a hasonló címeiket például a Game Pass játékai között. Csak azt mondom, a pénzügyi modell bonyolult ahhoz, hogy egy független csapat alkalmazni tudja. Szerintem a jövőben is feltűnnek majd egyjátékos játékok, de valószínűleg ezek a hardvergyártókéi lesznek."

Ezek fényében nem úgy tűnik, hogy a The Callisto Protocol egyhamar bekerül majd az Xbox Game Pass kínálatába, így valószínűleg nincs más lehetőségünk, mint megvenni december másodikán, mikor megjelenik PC-re, PlayStation 4-re és PlayStation 5-re, továbbá Xbox Series X|S-re és Xbox One-ra.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)