Hirdetés

Bekerülhetnek a Transformers-játékok a Game Passba

|

Az elképzelés legnagyobb támogatója pont a jogtulajdonos maga, vagyis a Hasbro.

Hirdetés

2007 és 2015 között nem kevesebb, mint hét Transformers-játék látta meg a napvilágot az Activision bábáskodása mellett PC-re és konzolokra, plusz még jó néhány mobilos, illetve kézikonzolos alkotás. Azokat a címeket, amelyeknek a mozifilmek képezték az alapját, a legnagyobb jóindulattal is csak középszerűnek nevezhettük, ellenben a High Moon Studios műhelyéből kigördült War for Cybertron és Fall of Cybertron, valamint a PlatinumGames által összehozott Transformers: Devastation már bőven megütötte azt a szintet, amiért nem ciki rajongani.

Az egyetlen gond velük, hogy miután 2017-ben lejárt a licencszerződés, mindegyiknek mennie kellett a piacterekről, ezért aki beszerezné őket, legfeljebb abban reménykedhet, hogy a horgára akad valahol egy-egy dobozos példány használtan.

Hirdetés

A játékfigurákat gyártó Hasbro ugyanakkor nagyon örülne neki, ha ezek a játékok nem tűnnének el örökre a süllyesztőben, hanem kapnának egy újabb esélyt azt követően, hogy a Microsoft megszerzi az Activision Blizzardot. Mindez azután derült ki, hogy a Transformers World 2005 rajongói oldal többek között arról faggatta a cég illetékeseit a San Diego Comic-Conon, hogy szóba jöhet-e valamikor a forgalomból kivont játékok újrakiadása.

"Sajnos úgy tűnik, hogy az Activision nem tudja, pontosan mely merevlemezeken vannak a játékok. Amikor egy cég magába olvaszt egy másik céget, akkor el szoktak veszni dolgok, és ez nagyon frusztráló. Bízunk benne, hogy most már végbemegy az üzlet a Microsofttal, és azt követően áttúrják az archívumot, átnéznek minden merevlemezt, hogy megtalálják, mert bérelt helyük lenne a Game Passban. Szeretnénk, ha ismét elérhetőek lennének ezek az alkotások, hogy az emberek játszhassanak velük."

- hangzott a válasz. De érdemes azért hozzátenni, hogy az autobotok és az álcák rajongói nem maradtak teljesen magukra: a 2020-as Transformers: Battlegrounds most is elérhető, ráadásul október 13-án érkezik a következő kaland az Outright Gamestől Transformers: Earthspark - Expedition címmel. Továbbá készül a Transformers: Reactivate is: az online akciójátékon a Splash Damage dolgozik.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)