Hirdetés

Bemutatkozott a Final Fantasy XIV következő kiegészítője, rengeteg új tartalmat és grafikai felújítást is hoz

|

Tegnap este lezajlott az FFXIV Fan Festival 2023 nyitópanelje, ahol Naoki Yoshida rengeteg újdonságot jelentette be a világ egyik legjobb MMORPG-jéhez.

Hirdetés

A Final Fantasy XIV Fan Festival a közösség ünnepe, amikor az MMO rajongói összejönnek, hogy Eorzeán kívül is együtt lóghassanak. Ezekre az eseményekre a Square Enix mindig hoz magával bejelenthető újdonságokat és az idei nyári Fan Fest tökéletes alkalom volt az FFXIV következő kiegészítőjének bemutatására. Egyelőre csak egy rövid ízelítőt, néhány képet és infómorzsákat kaptunk, de ezeknek köszönhetően már tudjuk mire számíthatunk.

Az Endwalker kampány drámai eseményei után hősünk és csapata az új világ felé veszi az irányt, ahol új felfedezések és gondtalan kalandok várják őket. A helyszínünk Yok Tural és annak városai, ahol a lakók szoros kapcsolatot ápolnak a természettel.

Hirdetés

A világunk többi régiójához képest itt kevés technológiai vívmánnyal fogunk találkozni, és az iparosodásnak nyomai sem lesznek.
 

Az új világ régióiban fogunk együtt kalandozni régi és új karakterekkel, és miközben felgöngyölítjük az új sztorit fel is szinteződünk majd 100-ig. Ez egyébként 2 új kaszt is izgalmassá fogja tenni, de a kasztokról egyelőre csak annyit tudunk, hogy lesz egy közelharcos és egy távolsági sebzést szóró varázsló.

Az új helyszínekről még nem kaptunk videókat, csak pár screenshotot, és még az új karakterek nagyját sem ismerhettük meg. Ami kiderült, hogy a többi kiegészítőhöz hasonlóan itt is kapunk majd egy új raidet, új alliance raidet, új dungeonokat, rendszerfrissítéseket és egy rakat új mellék és főküldetést. Mindezek mellett a Dawntrail elhozza majd a játék első nagy grafikai frissítését is, ami a karaktermodellektől a tárgyakon át, a helyszínekig mindent érinteni fog. Mivel egy hatalmas MMO-ról van szó, így csak szakaszokban fogják tudni felfrissíteni az egészet, de a Dawntrail eleme már mind az új grafikai megoldásokkal fognak megérkezni. A régebbi kiegészítők helyszíneit apránként fogják rendbe tenni.

A grafikai frissítéssel sajnos a gépigény is megugrik majd. Ami a platformtámogatást illeti, a PlayStation 4 továbbra is támogatva lesz, de a PlayStation 5 és az Xbox Series X/S nyilván jobb élményt fognak garantálni.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A Final Fantasy XIV gépigénye a Dawntraillel kezdődően

Final Fantasy XIV minimum gépigény

Operációs rendszer: Windows 10 64-bit, Windows 11 64-bit
CPU: Intel Core i7-6700 vagy jobb
RAM: 8GB
GPU: NVIDIA GeForce GTX 970 vagy jobb / AMD Radeon RX 480 vagy jobb
Szükséges tárhely: 140GB vagy több HDD hely

Final Fantasy XIV ajánlott gépigény

OS: Windows 10 64-bit, Windows 11 64-bit
CPU: Intel Core i7-9700 vagy jobb
RAM: 16GBGPU: NVIDIA GeForce GTX 2060 vagy jobb / AMD Radeon RX 5600 XT vagy jobb
Szükséges tárhely: 140GB or more on HDD

A Final Fantasy XIV: Dawntrail még nem kapott pontos megjelenési dátumot, de valamikor 2024 nyarán számíthatunk rá. További infókat a kiegészítőről majd az októberi Fan Festen kapunk majd.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)