Hirdetés

Bemutatkozott az Icarus, a DayZ alkotójának új játéka

|

Dean Hall új csapata egy sci-fi túlélőjátékot hoz nekünk, de az Icarus néhány érdekes új csavart hoz a műfaj klasszikusaihoz képest.

Hirdetés

Az Új-Zélandon működő Rocketworkz korábban már a kezünkbe adta egy űrállomás irányítását a Stationeersben, de Dean Hall és csapata nem szakadt el nagyon ettől a témától új projektjében sem. A PC Gaming Show keretein belül mutatták be új játékukat, ami az Icarus címet kapta és a DayZ alkotója szerint egy Minecraft-világban töltött első óra izgalmait akarják benne visszaadni, ezért a műfajban megszokott szerkezettől is eltérnek majd,

Hirdetés

Egyetlen hosszú kampány helyett rövidebb sesseionökre (Hall ezeket egy GTA-s Heisthoz hasonlította) szállunk majd le egy-egy bolygóra, ha pedig nem érünk vissza időben a hajóhoz, ami visszavisz minket az állomásunkra, karakterünkre és minden felszerelésre, ami nála volt, keresztet vethetünk. Az egyes expedíciók alatt különböző szerződéseket kapunk, például megeshet, hogy egy bizonyos nyersanyagból kell megadott mennyiséget összegyűjtenünk. Az Icarus kontraktusaihoz egy időkorlát is is tartozik majd, ami 30 perc, de akár két nap is lehet - az utóbbi kategóriába tartozó, nagyobb feladatokat akár több meccs alatt is teljesíthetjük.

A bolygók felszínén (amik nem véletlenszerűek lesznek, hanem a stúdió kézzel tervezi majd meg őket) folyó játékmenet a trailer alapján elég hasonló lesz a műfajban megszokotthoz, bár Dean Hall elmondása szerint például a Mudrunner járműmechanikái, a Deep Rock Galactic bányászata, vagy a Kerbal Space Program rakétaépítése is az inspirációik között szerepeltek, szóval számíthatunk egy-két érdekességre. A Rusthoz és társaihoz képest az egyik fontos újdonságot az jelenti majd, ahogy űrállomásunkat és az onnan magunkkal vihető felszerelésünket fejleszthetjük. Könnyen meglehet, hogy sokaknak az Icarus lesz a következő játék, amiben több tucat órát tölt a haverokkal, ugyanis a csapatban is játszható túlélőjáték ingyenes lesz majd, a megjelenés dátumát viszont egyelőre nem ismerjük.

Mit szóltok hozzá? Szerintetek elég újdonságot hoz az Icarus a műfaj nagyágyúihoz képest?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)