Hirdetés

Beszáll a játékiparba a Legendary Pictures?

|

Az utóbbi évek egyik legsikeresebb produkciós cége Hollywood meghódítása után a videójátékok piacán is megvetné lábát? Nem kizárt.

Hirdetés

A Legendary Pictures (300, Batman Begins!, The Dark Knight, Watchmen) neve egy ideje már összefonódott a játékiparral, köszönhetően a készülő World of Warcraft és Gears of War adaptációknak. Egy időben még az Epic Games felvásárlásának szándékával is meggyanúsították a produkciós céget.



A Variety értesülései szerint - a rendszerint belső információkat megszellőztető médiumra mindig érdemes figyelni - az Activision egykori veteránja, az Electronic Arts casual játékokra szakosodott divíziójának tavaly kilépett feje, a játékipar egyik legsikeresebb asszonya, Kathy Vrabeck a produkciós céggel folytatott tárgyalások utolsó fázisánál tart. Ennek lényege (bár ez még csak kalkuláció), egy új, a digitális szórakoztatóipart, s azon belül a videójátékok területét is lefedő leányvállalat létrehozása lenne.



Amíg az értesülés megerősítésére, vagy cáfolatára sor nem kerül, addig érdemes pletykaként, egyszerű találgatásként kezelni az ügyet. Még ha igaz is, hogy a Legendary Pictures alkalmazni kívánja Vrabeck asszonyt, nem lehet tudni, mik a konkrét elképzelések. Netán kiadó lesz a Legendary, vagy egyszerűen csak projektek társfinanszírozója? Még semmi sem biztos.



Egyesek ugyanakkor máris tudni vélik, hogy a Lost Patrol tavaly megvásárolt filmes, webes és játékos jogait maximálisan ki szeretné használni a cég. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a Brash Entertainment csődje után valószínűleg visszakerültek a 300 és a Clash of the Titans (bizony, Titánok harca remake) jogai is, amelyek feldolgozásában nem kevés potenciál rejlik.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)