Hirdetés

Beszólt a World of Warcraft volt fejlesztője a Starfield kezdőképernyőjére, Pete Hines reagált

|

A Bethesda kiadói szárnyát vezető Pete Hines nem vette jó néven a kritikát.

Hirdetés

Mark E. Kern neve ismerősen csenghet azok körében, akik régóta követik a Blizzard munkásságát, ugyanis a karrierjét a Naughty Dognál kezdő, majd az Interplaynél folytató fejlesztő olyan klasszikusok munkálataiból vette ki a részét producerként, mint a StarCraft, a StarCraft: Brood War, a Diablo II, a  producerként segítette a Warcraft III: The Frozen Throne, valamint a World of Warcraft, melynek útját team leadként egyengette 2006-ban bekövetkezett távozásáig. Kern utána saját stúdiót alapított  MMO fejlesztésébe vágott ám mielőtt megjelenhetett volna 2014-ben elrajtolt, ám 3 évvel később már le is állított Firefall, az igazgatótanács távozásra kényszerítette.

Azóta főként aktivistaként, alkalmi fejlesztőként és twitteres/X-es megmondóemberként tevékeny, de például fontos szerepet játszott abban is, hogy cél érje a rajongók petíciója, és a Blizzard elindítsa a World of Warcraft Classicot.

Hirdetés

Szóval Mark Kern álla finoman szólva sem koppant a padlón, amikor meglátta a Starfield kezdőképernyőjét, amely nagyjából ugyanazt a minimalista irányvonalat követi, mint a Bethesda legtöbb játékáé, ezért meg is osztotta a véleményét a követőivel. Ami nem merült ki annyiban, hogy nem tetszik, hanem találgatásokba bocsátkozott a játék állapotát és a fejlesztők hozzáállását illetően. Eszmefuttatása szerint a kezdőképernyő nagyon sokat elárulhat arról, hogy mennyire siettetnek egy fejlesztőcsapatot, vagy az mennyire büszke a munkájára, és ez alapján a Starfield csapata vagy nagyon lelkes, ám túlhajszolt, vagy egyszerűen tojik a játékra. Később még hozzátette, hogy a kezdőképernyőket rendszerint a fejlesztés végén szokták megcsinálni, ezért megesik, hogy azok a csapatok, amelyek jó benyomást akarnak kelteni, a rajt előtt teljesen átdolgozzák.

Nagy port kavaró tweetjeivel azonban nemcsak újabb muníciót szolgáltatott a céltalan konzolháború lövészárkaiban meghúzódó és egymásra kígyót-békát kiabáló fanboyoknak, hanem azt is elérte, hogy a Bethesda kiadói szárnyának feje reagáljon az elmondottakra. Pete Hines bedobott egy harmadik forgatókönyvet is a Kern által felvázoltak mellé, miszerint akár az is elképzelhető, hogy olyan kezdőképernyőt terveztek, amilyet akartak, mi több, a menü talán már évek óta elkészült, mint egyike a legelső dolgoknak, amikben végleges döntést hoztak.

Hines egyúttal vissza is szúrt egykori pályatársának megjegyezve, hogy neki is joga van a véleményéhez, de egy fejlesztő részéről kétségbe vonni egy másik fejlesztő elkötelezettségét, csak azért, mert ő valamit másként csinált volna, amatőr dolog.

Nekünk nem tisztünk állást foglalni ebben a vitában, de ti nyugodtan megtehetitek lent a kommentek között. Mit gondoltok, kinek van igaza?

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)