Hirdetés

A Bethesda perrel fenyegetett egy használt játék hirdetés miatt

|

A legfurább csattanója a sztorinak, hogy egyébként egy ki sem csomagolt játékról van szó.

Hirdetés

Rengetegen adják el az interneten használt játékaikat, hogy újakat vegyenek belőlük. Sok üzlet ebből él, a GameStop profitjának például fele is ebből származik. A Bethesda (és valószínűleg a ZeniMax) ennek valószínűleg nem örül.

Hirdetés

Legalábbis nehéz elképzelni bármilyen más indokot arra, hogy a cég jogi tanácsadója, a Vorys miért küldött egy felszólítást Ryan Huppnak, aki egy bontatlan The Evil Within 2 példányon akart túladni az Amazon Marketplace-n keresztül.

Hupp a Polygonnak elmesélte a sztoriját, miszerint a Vorys direkt őt szólította fel arra, hogy vagy vegye le a hirdetését az oldalról, vagy a cég be fogja perelni. A Vorys szerint Hupp jogtalanul és engedély nélkül akar eladni egy használ játékot, ami szerintük hamisan állítja hirdetésében, hogy egy "új termékről" van szó.

Hupp természetesen levette a hirdetést, de azért hozzátette, hogy tökéletesen jogában áll túladni a játékán az úgynevezett amerikai szerzői- és védjegyjog szabályai között található First Sale Doctrine jogelvnek köszönhetően. Ez ugyanis kimondja, hogy a vásárlónak joga van eladnia a használt játékát, amennyiben az nincs jelentősen átalakítva az eredeti állapotához képest. A bontatlan játék márpedig tényleg nincs, itt inkább az értelmezés a kérdés.

A Bethesda jogi cége ugyanis ezt azzal vitatja, hogy a játékhoz a másodkézből történő értékesítés miatt nem tartozik jótállás, ezért az szignifikánsan eltér eredeti formájától, tehát nem nevezhető újnak.

Összességében nézve azért inkább szánalmas ez az egész fejtegetés, nyilván mind tisztában vagyunk azzal, hogy a magánszemélytől vásárolt termék nem ugyanaz, mint a boltban beszerzett árucikk, és nem is érti senki, hogy a Bethesda (és valószínűleg leginkább a ZeniMax) miért pont ezt a szerencsétlen philadelphiai srácot nézte ki, de akárhogy is, Hupp leszedte a hirdetést. A világ megmenekült, a The Evil Within 2 marad celofánban. Használtan.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)