Hirdetés

[FUN] A játékvilág nyelvtana

|

Nem tudom, kinek fog gyönyört okozni a következő érdekesség, mivel egy nyelvtani és fogalmazási problémákkal foglalkozó könyvről van szó, a különleges viszont az benne, hogy a játékvilág és a játékújságírás területét próbálja feldolgozni.

Hirdetés

Hogyan kell írni a különböző neveket, játékcímeket, hogyan fogalmazzuk meg cikkeinket, milyen a helytelen mondatszerkesztés? Ezekre a kérdésekre ad választ a "The Videogame Style Guide". A hivatalos honlapon háromféle változatban is megtalálható a kiadvány: ingyenes e-book formátumban, elérhető wiki-rendszerben és rendelhető könyvként is (papírfedeles és keménytáblás változatban egyaránt). Mondanom sem kell, az egész angolul van, így túlzott hasznát mi, magyarok nem igazán vesszük (némi ismeret azért leszűrhető a könyvből), de azért érdekes és dicséretes próbálkozás.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)