Hirdetés

BGS 2010 - az első nap beszámolója

|

A Budapest Game Show 2010 első napja remekül sikerült. Természetesen ma is kint leszünk, úgyhogy gyertek-gyertek!

Hirdetés

Nagy tömeg a bejáratnál, kamera az arcba - így indult számomra a BGS 2010.

Miután nagy nehezen sikerült bejutni a VIP látogatóknak fenntartott külön kapun örömmel láttam, hogy nemcsak odakint, hanem már bent is vannak jócskán - pedig sokan azt jósolták, hogy "tuti FAIL, hétköznap van meg fizetős...". volt olyan "kedves" GSO hozzászóló is, aki egyenesen azt kivánta, hogy "bukjon csak meg a rendezvény, de ne annyira, hogy esetleg elmaradjon mindörökre - legyen jövőre is ingyenesen, hétvégén".
Szemmel láthatóan a látogatók számát nem befolyásolta sem a hétköznap, sem a belépőjegy - amely ugye akár le is vásárolható bizonyos körülmények között... Örülök, hogy a károgóknak és a néjszéjereknek (angol kifejezés azokra, akik negatívkodnak) nem lett igazuk.

Kinek A, Kinek B, Kinek T.

Nos, igen. Őszinteség forevva' - ez a BGS bizony a Kinect BGS-e. Ennek legfőképp két oka van - az első, hogy most jelent meg a masina és "szegény Microsoft" alig 500 millió dollárt költhet marketingre világszerte, így aztán mindnyájunk szerencséjére a BGS-t is megtámogatták. S csak az igazán fanyalgók és a türelmetlenek (akik nem jutottak sorra egyik bemutató Kinect gépnél sem) mondhatják azt, hogy "Ez már mekkora LOL". Ugyanis a Kinect meglepően jó, még nekem, Wii tulajnak is. A fanyalgók pedig inkább jöjjenek ki BGS-re és próbálják ki, sőt amennyiben a táborban lesz majd Kinect, R.G. kollegával már készülünk egy hatalmas Dance Central partyra, mert az nagy móka. Szóval érdemes megnézni, kipróbálni a gépet, az, pedig, hogy sok van belőle csak jó dolog (én képzeljétek azt a pletykát hallottam, hogy a Magyarországra beérkezett első Kinect szállítmány első nap elfogyott az utolsó szálig).

mazur a hős!

A nagyszínpadon persze BZ konferálása mellett zajlottak az események - Matteo, Duncan és mazur is előadott a GS teamből, mazur legalább 4 játékról is - volt, amit Hancuval, volt, amit Grath segítségével - szóval a szakmán belül sok volt az egy percre jutó haver/mosoly. Az egész napot BZ EVE Online-os fejtörőkkel ívelte át - lehetett nyerni 30 napnyi ingyen játékot az űrbányászos, vállalatos mmoba. Emellett a GSTV is közvetített a helysznről, Duncan és aDaM rengeteg standot és embert meglátogatott, sőt világsztár úszónk, Cseh Laci is betévedt a stúdióba és ha már ott volt, jól megkérdeztük a "frankót" tőle. No persze a Nintendo csinos képviselője Timi is nyilatkozott, de a Microsofttól is jártak nálunk riportalanyok - szóval zajlott az élet a helyszíni stúdióban. S akkor még nem beszéltem az olvasók véget nem érő áradatáról - megint annyit dedikáltam, majd leszakadt a kezem.. Gyertek ki ma is, hátha tényleg leszakad: nem mindennapi látvány lenne.

A mi lányaink a legszebbek!

Nos, sok helyes, bájos hosztesz-hölgy van jelen a BGS-en, de Gamestar Anna és Gamestar Niki természetesen vitték a prímet Vakkával, aki az ünnepi alkalomra csirkének öltözött - elárulom, egy Fable III nyereményjáték miatt. Persze a GS team egyéb tagjai is megtalálhatóak voltak - Mayer például egy AK-47-es replikával szaladgált, Sophiaso bravúros Sims előadást tartott, Zarathos is ott volt és sokat segített. Szerencsénkre R. G. kollega is feljött Szegedről - az ő társaságában sosem unalmas az élet. A Standunkon nemcsak mi és újságjaink voltunk jelen, hanem egy GeForce GTX 580 is, amielyet egész nap lehet nyúzni a szerencséseknek. Itt volt Berrr barátunk is, aki új, Pixelhősök című könyvét árulta és dedikálta - elvileg ma is fogja...S a mellettünk levő standon ott volt a Kinect, hosszú-hosszú sorral. Apropó Kinect: ha nem említettem volna nagyon érdemes kipróbálni, olyan élményt ad, mint amilyet soha nem tapasztaltunk.

Ennyi volt kb a BGS első napja - hosszú, tele infóval, újdonságokkal, rengeteg aktuális játékkal, Berrr könyvével, két szép GS hostessel, és a GS teammel.

Gyertek ki ma is, mert mi ott leszünk, az tuti!

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)