Hirdetés

Billenésérzékeny lesz az új Firefox

|

Mozgatásra reagál majd a Mozilla új böngészője.

Hirdetés

Előzetes kalkulációk szerint a Mozilla eddig nem nagyon ismert, tulajdonképpen forradalminak is nevezhető újítást fog bevezetni soron következő, legújabb verziószámú böngészőjébe.

Az újfajta funkció lényege, hogy a böngésző alkalmazkodik a célhardver (például egy notebook) vízszinthez viszonyított állapotához, s képes a használt szituáció orientációjához alkalmazkodni, és annak megfelelő dőlésszögben megjeleníteni a kijelző képét.

Ez előnyös lehet például olyan flash alapú internetes játékok futtatására, ahol az játékos irányíthatósága függ a hardver dőlésszögétől, magyarán a laptopot rázva-döntögetve-forgatva instruáljuk szegény karakterünket (eddig ilyesfajta játékfejlesztésről vajmi kevés az info), de akár olyan website-ok megjelenítésére is alkalmas lesz, ahol szintén a monitor dőlésszöge határozza meg a webes tartalom elrendeződését.

Alapvetően a Mozilla projektje mobileszközökre és smartphone-okra készült, viszont a mozgásérzékelő szenzorok bevezetése egyre inkább elfogadottabb a laptopok esetében is – ezért döntöttek úgy Firefox fronton, hogy eme funkciót az asztali eszközök böngészőjébe is be kell építeni.

Mindenki, aki weblapfejlesztéssel ügyködik, örülhet: a 3.6-os verziójú Mozilla ugyanis rendelkezni fog egy teljesen megújított eseménykezelővel, ezt majd JavaScript-ben kell kódolni – s máris pofonegyszerű lesz a támogatottság, ezzel számtalan módot és lehetőséget kínálva a teljesen újszerű internetes megközelítéseknek.

Az új alfunkció természetesen élesben is kipróbálható lesz a browser nemsokára érkező betájában.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)