Hirdetés

Biometrikus azonosítás – nem sci-fi többé!

|

Rengeteg tudományos-fantasztikus alkotásban megjelennek a különböző kártyák/chipek/kódok kiváltására megálmodott eszközök: retinavizsgálat, ujjlenyomat-felismerés, DNS-analízis, stb. Nem tudjuk otthon felejteni, el sem lehet hagyni: jóságos. Nos ezek az eszközök nem számítanak fikciónak többé. Bizony ezek az idők eljöttek, talán hamarosan kis hazánkba is.

Hirdetés

Az USA-ba és Európába ebben a hónapban érkezik meg a leginkább merevlemezeiről (és mellette pl. sarokcsiszolóiról, légkondijairól, tévéiről és egyebeiről) ismert Hitachi biometrikus azonosító technológiája. Japánban múlt év októberében debütált; ott már a kártya-automaták 80 százalékában sikerrel működik. A szerkezet lényege, hogy infravörös fénnyel átvilágítva bármelyik ujjunk érhálózata érzékelő által felfoghatóvá válik. Ez annyira egyedi és olyan nagy pontossággal felismerhető struktúra, hogy azonosításra kiválóan használható: egy algoritmus egy kulcsot állít elő belőle, ami alapján tökéletesen illeszkedik a jelenlegi rendszerekbe is. Sajnos az árról még nem közöltek semmi érdemlegeset, de lesz például PC-hez csatlakoztatható, maximum 100 különböző hajszálér-lenyomat felismerésére használható változata is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)