Hirdetés

Biometrikus azonosítással ismernék fel a játékost a Sony konzoljai

|

Még májusban nyújtotta be szabadalmi kérelmét a Sony, melynek most megismerhetjük a részleteit.

Hirdetés

A 2012 májusában benyújtott szabadalmi kérelem célja, hogy pontosan meghatározható legyen, ki az, aki éppen az adott terméket használja. A szabadalomban, mely a "Eljárás a Felhasználók Automatikus Azonosítására" nevet viseli, olyan technológiákat említ meg a cég, mint az ujjlenyomat leolvasók, az arcfelismerők, retina szkenner, hanganalizátor és DNS analizátor.

Meglehetősen futurisztikus elképzelésnek tűnik, hogy a konzol ilyesformán gyűjtse be a felhasználók adatait, bár abból a szempontból mindenképpen kényelmesnek tűnik, hogy elég kézbe venni a kontrollert, s máris a saját profilunkat tölti be a gép, az összes beállítással és miegymással. Mindez nem azt jelenti, hogy hirtelen hamarjában megjelennek ezek a megoldások a Sony termékeiben, sőt még azt sem, hogy egyáltalán lesz ilyen, de jó tudni, hogy merre halad a világ.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)