Hirdetés

BioShock Infinite - minden idők egyik legdrágább játéka (cáfolva)

|

Ha az évek óta gyűjtögetett zsebpénzeteket arra szeretnétek költeni, hogy elkészíttetsétek a BioShock Infinite tökéletes klónját, lehet, hogy érdemes még hozzátenni egy keveset.

Hirdetés

[Frissítés] Ken Levine, a Bioshock: Infinite kreatív igazgatója szerint az elemző bizony tévedett. Röviddel a New York Times infójának elterjedése után Ken egy Twitter üzenetben reagált a hírre: „200 millióba kerülne az Infinite? Valaki téves címre küldött egy csekket?”. A Times névtelen elemzője most könnyek közt kuporog szobája sarkában. Az eredeti hír alább olvasható.

A játékfejlesztés nem egy olcsó mulatság, főleg akkor, ha AAA címekről van szó.

A független fejlesztők esete más tészta: ők lényegesen kevésbé összetett játékokat készítenek, melyek fejlesztési ideje is rövidebb. A BioShock Infinite bejelentésére 2010-ben került sor, és azt ugyan nem tudjuk, hogy mikor indult a fejlesztés, de a 2K Games stúdiójában az elmúlt három évben biztosan munkálkodtak rajta. A New York Times-nak egy meg nem nevezett elemző elárulta, hogy a játék fejlesztési költsége nagyjából százmillió dollár, a marketingre pedig további százmilliót költhetett a 2K.

A kiadók ilyen adatokat nem szeretnek nyilvánosságra hozni, de az elemzők becsléseire általában lehet számítani (mint később kiderült, most mégsem). Ha a zsebpénzetekből pont kijönne a BioShock Infinite ikertestvére - amit nevezzünk mondjuk InfiShock Bionite-nak, akkor belevághattok a fejlesztésbe, de fontoljátok meg inkább a kész játék előrendelését ezen az oldalon keresztül, ugyanis exkluzív ajándékokhoz (csak a GameStaros előrendelőknek járó nyakbaakasztó, játékbeli tárgyak, hozzáférés az Industrial Revolution minijátékhoz) juthattok így hozzá. Ha mégis inkább kétszázmillió dollárt akartok elverni, többek között ezeket vásárolhatjátok meg ennyi pénzből:

666688 darab 250 GB-os Xbox 360
740768 darab 250 GB-os PlayStation 3 Uncharted 3-mal
1096621 évnyi World of Warcraft előfizetés 
3333888 darab konzolos BioShock Infinite 
23835146 darab GameStar magazin
118877793 adag Somlói galuska 

A BioShock Infinite megjelenésének napja március 26. Mocsy már játszik vele, de jövő hétig nem mondhatjuk el, mit gondolunk róla (mármint a játékról, Mocsyt szeretjük). Nézzetek vissza jövő héten a BioShock Infinite tesztért!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)