Hirdetés

BioWare - beszéljünk a románcról kicsit

|

A digitális románc nagymesterei megosztottak néhány kulisszatitkot a legutóbbi GaymerX2 rendezvény keretein belül.

Hirdetés

A BioWare már régóta igyekszik feszegetni az érzelmi kötődés határait a video játékokban, felülmúlva az elvárásokat és megtörve a korábbi konvenciókat, szóval itt volt már az ideje, hogy velünk is megosszák mindazt, amit a hosszú évek alatt megtapasztaltak a témában.

Márpedig nemrég rendezték meg a GaymerX2 rendezvényt, ami tökéletes helyszíne lehetett egy-két ilyen témájú előadásnak. A BioWare két témával készült: a "Building a Better Romance" (Jobb románcok felépítése) és a "Freaking out the Neighbours" (Frászt hozunk a szomszédokra) című prezentációkat David Gaider, Jessica Merizan, Karin Weekes, Patrick Weekes és Robyn Théberge tartották.

A Build a Better Romance során a fejlesztők részletekbe menően beszélnek arról, hogy hogyan is alakítják ki a romantikus szálakat a játékaikban, miért olyanok amilyenek, illetve milyen hosszútávú célokat szolgálnak a játék során.

A Freaking out the Neighbours az LGBTQ közösség megfelelő videojátékos reprezentációjáról szól, többek között olyan kérdésekről, hogy miért is érdemes ezzel foglalkozni, és hogy egy fejlesztő hogyan tudja bevonni ezeket a rajongókat a játékba úgy, hogy ne érezzék magukat kirekesztve, de meg is feleljen az ő elvárásaiknak az, ahogyan a játék bemutatja a közösségüket.

Habár kép nincsen a videókban, a hanganyag teljes egészében meghallgatható, és érdemes is, érdekes témákat boncolgatnak. A vélemények pedig jöhetnek kommentben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)