Hirdetés

BlizzCon 2015, Fallout 4 Pip-Boy alkalmazás és rengeteg Star Wars - mi történt a héten?

|

Sok izgalmas hírrel tudtunk nektek szolgálni a héten, de az izgalom minden kétségen kívül az idei BlizzCon alatt ért a csúcsra.

Hirdetés

Kint kezd egyre hűvösebb lenni az időjárás, esténként már bizony össze kell húzni azokat a kabátokat. Ilyenkor viszont még kellemesebb az otthon melege, ahol kedvenc PC-nk és konzoljaink mellé kuporodva semmi baj sem érhet bennünket. Ilyenkor, egy cidris vasárnap estén pedig mi is lehetne kellemesebb időtöltés, mint közösen végigpörgetni az elmúlt hét legfontosabb híreit. Bőven tudtunk miről írni nektek ezen a héten is.

Vadonatúj helyszínen vettük fel az eheti Hype-ot, amiből a HP mögötti zöld háttér miatt semmit sem láthattatok, de higgyétek el nekem, imádott főszerkesztőnk igazából egy pezsgőfürdőben csücsült a felvétel alatt, és maláj hölgyek legyezgették pálmaágakkal. Az a fránya zöld háttér azonban mindezt eltakarta. No sebaj, nézzük meg inkább milyen hírekről esett szó.

Az anaheimi és a budapesti buli

Pénteken startolt el a BlizzCon 2015, a megnyitót pedig velünk együtt nézhettétek meg. Egyetlen mentséget fogadok csak el, ha nem tettétek ezt, mégpedig azt az indokot, hogy éppen a GameNighton mulattatok, amit most első ízben rendeztünk meg egy új helyen. Térjünk azonban most vissza Anaheim városába, amely nem csak Duck jéghoki csapatnak ad otthont, hanem itt rendezték az idei BlizzCont is. Voltak ott például ilyen kislányok:

A legjobban várt csoda, minden kétséget kizáróan a Warcraft film első nem kamerás, nem krumplival felvett, hanem friss, hivatalos és eredeti előzetese volt. Ettől a videótól mi is eldobtuk az agyunkat, pedig láttunk már egyet s mást az évek során. Én legutóbb például egy olyan figurát láttam a villamoson, aki velociraptornak képzelte magát, kemény világot élünk. Szintén filmes vonatkozású hír, hogy az Activision Blizzard betámadja a mozipiacot, így hamarosan érkezik a Call of Duty film és a Skylanders sorozat. Már a rendezvény előtt kiszivárgott két megjelenéssel kapcsolatos információ. Egyrészt idejekorán megismerhettük a World of Warcraft: Legion megjelenésének körülbelüli dátumát, továbbá az Overwatch-ról is szinte minden kiderült már a BlizzCon előtti napokban. Ma már semmi sem maradhat titokban és ez felháborító!

Persze azért a megnyitóra is jutottak érdekes új információk ezekkel a játékokkal kapcsolatban. Részletesebben megismerhettük az Overwatch karaktereit, és kiderült, hogy elfelejthetjük a cross-play funkciót és a Mac támogatást. Láthattuk a Starcraft 2 launch trailerét is, bejelentették a Nova Covert Ops küldetéscsomagot, és szó esett a játék jövőjéről is. Elképzelhető, hogy egyszer megkapjuk a harmadik részt és egy Warcraft 4-et sem zártak ki a Blizzardos srácok, de elmondásuk alapján mindez a vásárlói visszajelzésektől fog függeni. Őrületesen mókás új kiegészítő érkezik a Hearthstone-hoz. A méltán népszerű gyűjtögetős kártyajáték összes új lapját is megmutattuk nektek. A Heroes of the Storm rajongói nagyon örülhettek, hiszen jönnek az új hősök, akik közül az egyik igazán formabontóra sikerült. Ráadásul a játék új matchmaking rendszert is kap a jövőben. Nyilvánvalóan a Diablo 3 volt a show fekete báránya. Csupán a következő patch-ről kaptunk némi információt, de sehol egy új kiegészítő. Szomorúságunk határtalan!

Csillagok háborognak

Két irányból is dőll a Star Wars tartalom, hiszen nyakunkon a Battlefront és Az ébredő Erő is. Utóbbival kapcsolatban megismerkedhettünk az első DLC-vel és bejárhattuk a bolygókat. Egy gameplay videóból pedig sok érdekes újdonság derült ki. Előkerült egy új felvétel a sajnálatosan törölt Star Wars: First Assaultról is. A Star Wars: Az ébredő erő előzetese megkapta svédelt változatát, kijöttek a hivatalos karakterplakátok, új jeleneteket tartalmazott a japánnak szánt trailer, és a hét végére jutott egy méretes spoiler is, amit csak saját felelősségre nyissatok meg. Ja, majdnem kifelejtettem, a Disney Infinity 3.0 megkapja a Csillagok háborúja egyik legmenőbb gonoszát játszható karakterként.

Vidámság az apokalipszis után

A Fallout 4 körül is forr a levegő, ami nem is csoda, elvégre a posztapokaliptikus szerepjáték november 10-én jelenik meg, például már PC-n is elkezdhetitek tölteni. Xbox One-on azonban lehetséges, hogy rossz fájlokat szedtél le, érdemes ellenőrizni. A launch trailer igazán lélegzetelállítóra sikerült, és egy kis extraként a Forza Motorsport 6 is kapott Fallout tartalmat. Megjelent a játékhoz kapcsolódó Pip-Boy alkalmazás, aminek már fel is törték a lezárt minijátékait.

És a maradék

A Call of Duty: Black Ops 3-nak is kijutott a rivaldafényből. Kiderült, hogy a fejlesztők nyitnak a modolás felé, kiszivárgott a zombis játékmenet, fény derült arra, hogy ismét lesz arcade minijáték, negatív értelemben eldobtuk az agyunkat az előző generációs verziótól (mennyivel szebben fest az új Tomb Raider, ugye?), és beszámoltunk az easter eggekről. Kaci és EndreMan kipróbálták az izgalmasnak ígérkező Steam kontrollert. Mass Effect Andromeda trailerrel ünnepeltük a Mass Effect napot. Szó volt a Rainbow Six Siege mikrotranzakcióiról, a The Witcher filmről, bejelentették a Borderlands Triple Pack nevű új kiadást, kiderült, hogy megújul a League of Legends kliense, és megnéztük milyen volt Gyu emlékkiállítása. Egy Metroid rajongói filmre is jutott idő, ami igazán jól nézett ki.

Természetesen jutott még számtalan szebbnél szebb hír a hétre, de azokat már magatoknak kell felkutatnotok, mert én lassan zárom a boltot. Egy kellemes ital mellett csapjatok fel nyugodtan egy GameStar magazint és olvasgassatok még lefekvés előtt. Aztán pedig szép álmokat, de mielőtt elalszotok ne felejtsétek háromszor elmormolni a mantránkat, amit HP tanított nekünk és már az univerzummal egyidős: "Vegyetek GameStart!"

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)