Hirdetés

Blu-Ray lemezek 1 millió felett

|

A Blu-Ray Disc Association (Blu-Ray lemez társaság) nagy örömmel jelentette be, több mint 1 millió lemezt adtak el kevesebb, mint egy éven belül a világon.

Hirdetés

A kimutatások szerint csak múlt hónapban a következő generációs adathordozók piacának a 70%-át tette ki a Blu-Ray forgalom. Ez azt jelenti, hogy a Blu-Ray technológia feljövőben van a mostanában megszokott DVDk mellett, ám még így is elég kicsike szeletét viszi el az adathordozó iparnak (csak az összehasonlítás kedvéért a Karib Tenger Kalózai 2 DVDből az első hét alatt 15 millió darabot adtak el csak az USA területén). A Blu-Ray "fellendülésében" valószínűleg igen nagy szerepet játszik az a tény, hogy a PS3 konzol is ezt a formátumot támogatja, főleg hogy a megjelenést követő első néhány hónapban a konzolba beépített Blu-Ray lejátszó újdonságnak számított. Attól függetlenül, hogy nem igen voltak nagy PS3as játékcímek az indulásnál, a Blu-Ray filmek ága meglódult, hisz ha a konzoltulajnak már volt egy PS3a, akkor miért ne használná ki a Blu-Ray opciót filmekre is. Végezetül, a Blu-Ray Disc Association kimutatásai szerint a Blu-Ray jobban be fog törni az iparba, amikor nagyobb PS3 címek is kijönnek majd az elkövetkező évben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)