Hirdetés

Blu-Ray vs. HD DVD: A Toshiba feladta!

|

A Reuters értesülései szerint hivatalosan véget ért az otthoni mozizás új formátumáért vívott verseny.

Hirdetés

A Toshiba egyik, neve elhallgatását kérő munkatársa szerint épp az üzletágból történő kivonulásukat előkészítő terv utolsó fázisánál tartanak. Hivatalos bejelentésre pedig a jövő hét folyamán számíthatunk.
Ha valóban hiteles a brit hírügynökség forrása, akkor a sokak által a '80-as években vívott Betamax-VHS formátumháborúhoz hasonlított versengés véget ért, és sok-sok szomorú HD DVD lejátszó, olvasó, író tulajdonos lesz a világon.
A több évig tartó kötélhúzásban a Toshiba és formátuma (HD DVD) élvezett helyzeti előnyt, mivel jóval korábban tudott működőképes lejátszót a boltokba szállítani. A kezdetben viszonylag kiegyenlített adok-kapok során akkor billent a mérleg a Sony (Blu-ray) javára, amikor a mindkét formátumot támogató Warner végérvényesen elkötelezte magát a Blu-ray mellett. Ezután nem sokkal a pornóipar is a kék lézeres technológiát választotta, ráadásul a Microsoft is hajlandó felülbírálni korábbi álláspontját. Az utolsó szögnek a HD DVD koporsójába pedig a Wall-Mart és a nagy kölcsönző hálózatok döntése tekinthető.

 

 

toshiba_01.jpg

 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)