Hirdetés

Boldog születésnapot PS2!

|

Tíz éve mutatkozott be a digitális szórakoztatás királya, a PlayStation 2. Több mint 140 millió példányban talált gazdára, és még ma is kapható.

Hirdetés

Hölgyeim és Uraim, tessék szaladni a pincébe, padlásra, garázsba, kotorni a szekrények mélyén, és előkeresni a PlayStation 2 konzolokat - és tortát sütni. Szeretett konzolunk ugyanis a mai napon betöltötte tízedik életévét. Pince, padlás? Miket beszélek? A Commodore 64-et biztos ott kell keresni, na de a PS2-t?

Tíz év ide vagy oda, minden idők legsikeresebb videojáték konzolja, a PlayStation 2 máig ott pihen sokunk TV készüléke alatt, és bármikor készségesen szórakoztat bennünket. Hosszú pályafutása alatt több mint 140 millió példányban talált gazdára, még most is kapható (egyelőre nem is küldik nyugdíjba) és a mai napig jelennek meg rá játékok, így könnyen lehet, hogy a 150 milliós álomhatárt is átlépi. Azért ez valamit jelent...

1999-ben mutatkozott be a nagyközönség előtt, és 2000. március 4-én érkeztek meg az első példányok a japán boltokba, míg Európába és az Egyesült Államokba október 26-án, illetve november 24-én hajózott be. A két nyitócím a Ridge Racer 5 és a Street Fighter EX3 voltak, és mintegy 2000 játék készült hozzá, köztük olyan kasszasikerek, mint a Grand Theft Auto: San Andreas, a Gran Turismo 3. és 4. része, melyekből tíz milliónál is több fogyott.

Boldog születésnapot PS2! A jókívánságokat várja a kommentekben!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)