Hirdetés

A boldogság nyomában

|

Will Smith legújabb filmjében ezúttal nem valamilyen mókás man in black, vad-vadnyugathős, vagy elszabadult robotokat terelő juhász, hanem komolyabb színészi képességeibe bepillantást nyerhetünk.

Hirdetés



„A boldogság nyomában” valós eseményeken alapszik: Chris Gardner saját önéletrajzi regénye alapján készült, amelyben a rendkívül szegény és sikertelen, kórházi műszerrel házaló ügynök szép lassan elveszíti először a feleségét, vagyonát, majd a lakását, és egy ideig hajléktalan szállókon él – egyedül kiskorú fiának felnevelése tartja benne a lelket. Gardner azonban nem adja fel: egy brókereket képző neves intézetbe kerül, ahol nyomorult életkörülményei ellenére is elszántan tanul a vizsgára…



Koldusból „tőzsdefi” á la Will Smith
A „boldogság” a film interpretációja szerint tulajdonképpen egyenlő a meggazdagodással, amelyért a Will Smith által alakított karakter egész végig küzd.

Egy újabb amerikai siketörténethez van szerencsénk tehát, ám a főszereplő ezúttal nem valamilyen Al Capone-szerű gengszterfigura, hanem hétköznapi kisember, aki borzasztóan kemény körülmények között küzd a fennmaradásért. Amikor Ronald Reagen próbálta rendkívül kemény adótörvényekkel – több-kevesebb sikerrel – helyrehozni az ország gazdaságát. A film bizonyos tekintetben a Reagen-éra kritikájának is felfogható.

Smith most nem viccel
Will Smith korábbi sci-fi filmvígjátékai és kalandfilmjei után ezúttal végre fajsúlyosabb szerepet kapott, amelyben végre összetettebb színészi repertoárját is megcsillogtathatja.

Bár a Boldogság nyomában egy csöppet nem mentes a szájbarágós amerikai életfilozófiától, ugyanakkor a meghökkentő, gyakran szívszorító, máskor mulatságos élethelyzetek a blazírtabb nézőt sem hagyják hidegen. Teljesen kiszámítható, de mégis érdekes film egy szélsőséges élethelyzetről, amelyben sokan közülünk talán feladták volna a harcot…



Értékelés: 78%

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)