Hirdetés

Boldogtalan karácsonyt, szánni való csalók! 23 ezer Call of Duty fiókot bannoltak egy hónap alatt

|

Erős decembert zárt az Activision Team Ricochet rendszere, az ünnepek előtti takarítás jól sikerült.

Hirdetés

Nem sírjuk tele a párnát, ha csalókkal tolnak ki, az alsóbb rendű életforma virtuális ritkítása minden közösségnek jót tesz. A Ricochet folyamatosan tökéletesíti a csalás elleni algoritmusait és mechanikáit, és egyre több csaló akad fent a hálón. Jelentések szerint egyetlen hónap alatt 23 000 fiókot tiltottak ki tisztességtelen játékért, ami azért már komoly méretű purgálásnak tűnik még CoD mércével nézve is.

A 2021 decemberében indult rendszer gépi tanulással finomítja a csalás elleni funkciókat, amire szükség is van, hiszen a tisztességtelen "játékosok" is egyre kifinomultabb szoftverekkel próbálkoznak, és láthatóan nem csökken a morál, ha arról van szó, hogyan lehet mások szórakozását tönkretenni.

Hirdetés

Persze a válasz sem marad el, nerégi indult a Splat nevű funkció, amolyan ötletes genyózás a csalók ellen: felborul a gravitáció, egy apró ugrásból elképesztő zuhanás lesz, melynek azonnali halál a vége. A "Mit ugrálsz?" plátói kérdés egészen új értelmet nyer így, és ezt is már több mint 2000 alkalommal aktiválták. Szintén csodálatos megoldás a már korábban beharangozott hallucináció, vagy a normális játékosokat sérthetetlenné tevő God Mode ötlete is, szóval jár a taps a kreatív leszámolásokért.

A rendszer azonban messze nem tökéletes. Nem kevés játékos találja magát indokolatlanul kirúgva a Warzone-ból vagy a Modern Warfare 3-ból, ami nyilván szintén nem tesz jót a közösségnek és a játékélménynek, de ez egy folyamat, ami igyekszik lépést tartani az egyre rafináltabb megoldásokkal, így nem csoda, hogy favágás közben hullik a forgács. Reméljük, hogy sikerül az ilyen eseteket visszaszorítani majd idővel.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)