Hirdetés

Bolondok napja - ezekkel vertek át minket április 1-jén

|

Mint minden évben, úgy idén is komoly volt a verseny az „Április 1. legjobb poénja” címért. Cikkünkben egy helyen láthatjátok a tegnapi nap termését, higgyétek el, ezeket nem akarjátok kihagyni.

Hirdetés

Aranyszabály, hogy mindenben, amit április 1-jén olvastok, kételkedjetek. Persze ilyenkor is jönnek értelmes és fontos hírek, de hajlamosak elveszni a sok hülyeség között, amit a fejlesztők, kiadók, gyártók, filmesek tolnak az arcunkba. Cikkünkben mindent megtaláltok, amivel megpróbáltak minket megvezetni – és azokat is, amiket mi találtunk ki.

A buli már március 31-én megkezdődött (tudjátok, van az a varázslatos dolog, amit úgy hívnak, időeltolódás, és ami miattt a „de április 1. csak holnap van” és az „április 1. tegnap volt”  mondatok érvényüket vesztik), a Dying Light páros lábbal rúgta be a Bolondok napja gépezetét. Érdekes egyébként, hogy idén mennyi olyan poén volt, amit nem csak videón láthattunk, hanem a fejlesztők egy napra tényleg beépítették játékaikba.

A Minecraft világát megszállta a békesség, a szerelem és szeretet lett úrrá mindenen.

A Harmonix (akikkel egyébként tegnap készítettünk interjút a Rock Band 4 kapcsán, hamarosan elolvashatjátok a következő GameStar magazinban) bejelentette a Romance Centralt, ami nem is igazán játék, hanem egy társkereső.

A League of Legends játékosokat a Riot megviccelte a NURF-fal, ami a tavaly népszerű URF ellenkezője lett volna. Végül kiderült, hogy mégiscsak az URF tér vissza, így mindenki boldogan vethette bele magát a pörgős játékmódba. A NURF részleteit azért olvassátok el a linken.

A Diablo 3 karaktereinek mindegyikét, köztük magát diablót is nagyfejűvé változtatta a Blizzard.

A selfie-k után simán el tudtuk volna képzelni, hogy a World of Warcraftba a Tinder is beköltözik, de a T.I.N.D.R. persze szintén csak kamu, ahogy a Heartstone alap kártyahátlapját sem remasterelték, és a Spear of Adun sem rendelhető. É a B'Mote kiegészítők is kimaradnak, persze.

A Zombie Army THRILLogy trailerében egy zombi Hitler táncol. Ehhez nem is kell többet mondani.

A Guild Wars 2-ben kitartott kezekkel kellett rohangállni egész nap.l

A Path of Exile-ban véletlenül elírták a „cast” szót „cats”-re, úgyhogy a critek castolásánál macskák jöttek elő. Persze szintén csak videón.

A Wargaming egy Flash-alapú böngészős tower defense játékot talált ki, amivel egyébként tényleg játszhattok. A World of Tanks: Operation Undeadben zombik ellen kell védekezni.

RG ismét akcióba lépett, és könnyeivel küszködve írt arról, hogy a Mafia 3 a City Interactive kezeibe került, a Grand Theft Auto V pedig mobilokra előbb jön, mint PC-re. A mobil népszerű volt: a Neocore Games bejelentette, hogy mivel a PC nem jövedelmező, csak mobilra fejleszt.

A Google több téren is aktív volt, és mondhatni minden poénja jól sült el. Elindult a Google fordítottja, a com.google, a Google Mapsen Pac-Manezhettünk, a YouTube-on megjelent egy gomb a videóknál, ami Darude Sandstormjának egy részletét játszotta be, valamint akármilyen zenére is kerestünk, az oldal felajánlotta a 2000-es évek diszkóslágerét. Sajnos már nem működik, de a számot azért még meghallgathatjátok.

A Humble Bundle egy új csomagot talált ki, amiben nem a megszokott játékok szerepeltek. Aki megvásárolta, nem kapott semmit, ellenben minden bevétel jótékonyságra ment.

Több hardvergyártó is beszállt: a Corsair például bejelentetette új egerét, a golyós   M63MM RGB-t, és elmondta, hogy a golyók esetében fontos, hogy érzékenyek legyenek, illetve megtudtuk, hogy a fejlesztés során az egyik fejlesztő rengeteg golyót vizsgálgatott végig, mire megtalálta a tökéleteset.

Szintén egy egérrel állt elő a Razer, ami a Project McFly nevet viseli, és képes lebegni.

A  Gunnar Eye-Watch segítségével elfeledhetjük a valóságot, ami amúgy sem szép.

A PlayStation bejelentetette virtuális valóság szemüvegét, a PlayStation Flow-t, amivel, ha van a közelben egy medence, a játékok vízben játszódó részeinél alámerülhetünk.

És a végére örök kedvencünk, a Thinkgeek. A srácok ismét hat olyan terméket találtak ki, amikből akár még lehet is valami. Nyilván nem a gőzzel működő Steam Machine-ből, vagy a 360 fokos selfiekészítő gyűrűből, de a Game of Thrones Clue (ami sajnos eltűnt, lehet, hogy levetették), a Groot Beer, az EnCounter, a Power Wheels Desert Drifters (főleg most, hogy Mad Max film és játék is jön idén) vagy a Voltron macskalak akár valódi is lehetne, ha nem is úgy, ahogy most beharangozták.

Nektek melyik a kedvencetek? Ha találtatok valamit, ami szerintetek jobb ezeknél, tegyétek hozzá kommentben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)