Hirdetés

Botnak néztek és bannoltak a World of Warcraftban egy 70 éves nagypapát

|

A gamer nagypapa nem igazán kommunikált, viszont folyamatosan új karaktereket szintezett, ezért gondolták, hogy csakis bot lehet.

Hirdetés

Nemrég a Redditen bukkant fel egy bejegyzés, melyben "Mydadwasbanned" névvel panaszolta el valaki, hogy 70 éves édesapját igazságtalanul bannolták a World of Warcraft MMORPG-ből. A bejegyzés szerint az idős úr egészen a The Burning Crusade megjelenése óta nyúzza a játékot, melyben elsősorban szintezni szereti a karaktereket, majdnem 10 huntere van már. 

Azért akadt fenn a "rostán", mert nem nagyon kommunikál más játékosokkal, viszont folyamatosan a karakterek szintezésével van elfoglalva - pont úgy, ahogy azt egy bot is tenné. A Blizzard illetékesei tehát úgy láttak, valamiféle turpisság lehet a dologban.

Hirdetés

A posztoló édesapja 6 hónapos bant kapott. A 70 éves gamer nagypapa imádta a játékot, nyugdíjasként ez volt a fő szabadidős tevékenysíége, így fia mindent megpróbált, hogy valahogy visszavonassa a kitiltást. Elmondása alapján azonban nem sok segítséget kapott a Blizzardtól.

Az ügyfélszolgálat az első megkeresés után úgy döntött, jogos volt a ban, minden marad úgy, ahogy van. A posztoló épp ezért fordult a Reddit közösségéhez, segítséget próbált szerezni, hátha valakinek van valami jó ötlete arra, hogyan lehetne töröltetni a bant. Három új ticketet is nyitottak az ügyfélszolgálatnál, de nem kaptak további információkat arról, miért kell fél évig fenntartani a tiltást. 

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

A jelek szerint azonban végül csak happy enddel ért véget a történt. Az említett posztot ugyanis frissítették, a legújabb update szerint pedig a Blizzard végül csak felülvizsgálta az ügyet, és visszavonták a bant. Jó eséllyel ehhez kellett valaki segítsége is, mivel a posztoló a frissítésben egy Kalviery nevű felhasználónak mondott külön köszönetet. 

A posztoló egyébként azt is megjegyezte, hogy rengeteg negatív kommentet kapott, nagyon sokan kételkedtek a szavában, toxikusan viselkedtek vele - a történtek fényében ez minimum fejvakarásra ad okot. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)