Hirdetés

Botrányos levelek a Microsoft berkeiből

|

Iowai felhasználók a Microsofttal szemben indított, 350 millió dolláros trösztellenes keresete kapcsán a bizonyítékok közül több mint 3 ezer, esetenként igen érdekes dokumentum vált hozzáférhetővé az interneten.

Hirdetés

A 3186 darab, egyes esetekben akár 10-20 éves dokumentum között leveleket, feljegyzéseket és emeileket is találunk; ezek legnagyobb részét hozták nyilvánosságra a www.iowaconsumercase.org oldalon, összesen 10 csoportba sorolva azokat. Az esetenként igen érdekes anyag többek között tartalmaz a Microsoft alkalmazottai által PC-forgalmazóknak küldött, megfélemlítő hangvételű üzeneteket, valamint bemutatják a számítástechnikai iparban csak "vaporware-nek" hívott, magyarul talán "porhintésnek" nevezhető jelenséget - a vállalat félkész, vagy soha el sem készülő termékeit a rivális cégek termékeihez képest jobbnak, olcsóbbnak állítja be. A reklámhadjárat ezekben az esetekben már akár azelőtt is elindulhat, hogy a szóban forgó terméket egyáltalán elkezdenék fejleszteni; az egész akció lényege, hogy a felhasználókat kivárásra ösztönözve a versenytársakat hátrányos helyzetbe hozzák. A vaporware általában a gazdasági erőfölény kihasználását is jelenti, hiszen egy ilyen kampány finanszírozása nem olcsó dolog.
Tovább >>

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)