Hirdetés

Bőven van még kraft a Steamben, sosem kellett annyi PC-s játékost kiszolgálnia a Valve platformjának, mint a hétvégén

|

Az ember azt hinné, hogy a Steamnek már nincs hova növekednie, aztán mindig jön egy újabb megdöbbentő rekordadat.

Hirdetés

Még 2003-ban, több mint 20 évvel ezelőtt indult útjára a Steam platformja. A program akkor még csak egy idegesítő kis keretrendszer volt, amit sokan figyelmen kívül is hagytak, de a Valve pár évvel később kötelezővé tette annak használatát az Orange Box játékainak futtatásához. Mindenki szenvedélyesen gyűlölte a dolgot.

Az elmúlt évtizedekben a játékrajongók megtanultak együtt élni a platformmal, ami szépen lassan a PC-s közösség otthonává vált, és egyúttal megfojtotta a dobozos játékterjesztést. A platform idővel felkúszott a legtöbb számítógépre, de a terjeszkedés folyamata még a mai napig tart.

Hirdetés

Ennek köszönhető, hogy a Steam 2024. március 10-én új rekordot döntött az egyszerre aktív felhasználók számának tekintetében. Vasárnap volt olyan időszak, amikor 35 385 530 aktív bejelentkezést mért a SteamDB. Ez volt egyébként az első alkalom volt, hogy a platform egyszerre tartózkodó felhasználók száma 35 millió fölé lépett. Ebből egyébként 11 millióan játszottak ténylegesen valamit a Steamen keresztül, a többiek más célból logoltak be.

Kíváncsiak leszünk rá, hogy mi lesz a következő mérföldkő, és mikor fog bekövetkezni. Akárhogy is, lenyűgöző látni ezeket az adatokat, pláne az után, hogy végignézhettük a platform első botladozásait is, amikor Gabe Newelléken kívül szinte senki sem hitt a sikerében.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)