Hirdetés

BREAKING: A S.T.A.L.K.E.R. 2 két fejlesztői változata is kiszivárgott a netre, vigyázzatok a spoilerekre!

|

Valószínűleg nem egy új hackelésről van szó, hanem egy korábbi ügy gyűrűzött tovább.

Hirdetés

Bár nem saját fejlesztés, és nem is a Microsoft adja ki, a S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl a redmondiak egyik legjobban várt idei címe (elvégre csak PC-re és Xbox Series X és Series konzolokra fog megjelenni, valamint bekerül a Game Passba is), azonban nagyon nem megy zökkenőmentesen a fejlesztés. A legnagyobb hátráltató tényező értelemszerűen az orosz-ukrán háború volt, ami miatt a fejlesztőcsapatnak el kellett hagynia Ukrajnát, hogy újra dolgozhasson a játékon.

Aztán ebből következtek más problémák is: tavaly augusztusban egy orosz streamer szivárogtatta ki bosszúból a S.T.A.L.K.E.R. 2 eddig még nem látott változatát, majd orosz hackerek idén márciusban még tovább mentek és mivel nem voltak megelégedve a GSC Game World döntéseivel, ezért több tízgigabájtnyi adatot loptak el, amelyek nyilvánosságra hozatalával fenyegették a stúdiót. 

Hirdetés

A feltételezések szerint ez utóbbi zsarolásból származhat az a két fejlesztői build is, amik most kiszivárogtak a világhálóra egyes torrentoldalakon keresztül, de egy másik változat szerint lehet, hogy csak a készítők voltak figyelmetlenek, és a tesztelőknek szánt buildeket véletlenül nyilvánossá tették. Mindkettő 190 GB méretű, de a jelentések szerint a titkosítás miatt egyelőre játszhatatlanok. 

A GSC Game World még a korábbi szivárogtatás után adott ki egy közleményt a Twitteren, amely a mostanira is érvényes, miszerint arra kérik a játékosokat, hogy ne a kikerült korai, még erősen félkész anyagok alapján alkossanak véleményt a S.T.L.A.L.K.E.R. 2-ről, a csapat nem szeretné, ha a közösség első benyomása ezek láttán formálódna. Türelemre intik a rajongókat, hogy várják meg a hivatalos látnivalókat és a teljes játék megjelenését. 

Remélhetőleg az Xbox Games Showcase során kapunk új gameplay-t és megjelenési dátumot is. 

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)