Hirdetés

BREAKING: új platformokra érkezik a Red Dead Redemption, sokan mégsem örülhetnek neki

|

Játékosok milliónak fog csalódást okozni a Rockstar bejelentése, noha meglepően közeli a premier.

Hirdetés

Minden idők egyik legjobb westernjátéka idén töltötte be a 13-at, vagyis ha ember lenne, már a közelgő középiskolai vagy gimnáziumi tanulmányaira készülne. A 2010-ben kiadott Red Dead Redemption ugyan nem annyira ambiciózus, mint a 8 évre rá megjelent Red Dead Redemption 2 (amely a számozás dacára valójában előzmény, nem pedig folytatás), de még ma is élvezet újrajátszani a nyitott világú kalandot. Ez utóbbi leginkább a nagyszerű forgatókönyv, a remekül megírt karakterek és a végig izgalmas cselekmény érdeme, de a játékmenet is jól öregedett.

Egyedül azt fájlalhatták a játékosok, hogy kizárólag Xbox 360-ra, valamint PlayStation 3-ra készült el, igaz, az xboxos változat a visszafelé kompatibilitásnak hála vígan elfut Xbox One és Xbox Series X|S konzolokon, méghozzá lényegesen jobb minőségben. Ezzel együtt is igazán megérdemelnének a játékosok egy igényes remastert, vagy urambocsá' egy napjaink sztenderdjeinek megfelelő remake-et, ám úgy tűnik, hogy a Rockstar egészen mást gondol erről.

Hirdetés

A Take-Two Interactive égisze alá tartozó kiadó/fejlesztő ugyanis sem az egyiket, sem a másikat nem harangozta be, ehelyett a Red Dead Redemption, és annak zombis kiegészítője, a Undead Nightmare PlayStation 4-es és switches változatáról rántotta le a leplet. Ráadásul nem is kell rájuk sokat várni, augusztus 17-én debütálnak digitálisan, amit a dobozos megjelenés október 13-án követ majd.

Döbbenet, de úgy néz ki, a PC-ről megfeledkezett a Rockstar, az Xbox One-os kiadás hiánya pedig a korábban említett visszafelé kompatibilitás miatt aligha zavar bárkit. De persze így is érthetetlen, hogy miért nem ismerhetik meg játékosok milliói John Marston történetét, akit a mai napig a legjobban megírt karakterek között tartunk számon.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)