Hirdetés

Bréking: Metroid Other M - első kézből

|

A holnap boltokba kerülő legújabb Metroid játékot próbáltuk ki, az első órák élményeit meg is osztjuk veletek.

Hirdetés

Lehet, hogy Lara Croft a videojátékok egyik legcsinosabb és legkedveltebb hősnője, de gizdaság terén sehol nincs Samus Aran-hoz képest. A hölgy saját űrhajójával járja a galaxist, fedezi fel a legbarátságtalanabb bolygókat, és idegenek egész hadát billenti sejhajon ha szükséges. A Retro Studios a 2000-es években remekül implementálta a sorozatot első számú nézetbe, idén azonban visszatérünk a klasszikus játékstílushoz a Team Ninja tolmácsolásában. Azért néha-néha meghajolnak a Retro alkotása előtt is, legalábbis ez derült ki az első órák során.

 

A játék elindítása után egy szokatlan hangulatú CG videó vezeti fel a történetet. Megelevenednek a Super Metroid végi események, Samus pedig a látottakról beszél nekünk. Remekül alapozza meg a hollywoodi CG filmeket is kenterbe verő felvétel a hangulatot, mely magával ragad és felpörgeti még a laikus játékosokat is. Ráadásul végre valahára beszél hozzánk a főhősnő, és ettől még jobban belészerelmesedtünk. A videóban látott tragikus végkimenetelű küzdelem után Samus egy laborban ébredezik, ahol rögvest némi egészségügyi tesztelésre is invitálnak bennünket. Itt tanuljuk meg a játék újszerű irányítását: A Wiimote-ot NES stílusban kell tartanunk, nincs szükség tehát nuncsakura. A D-pad irányítja Samus mozgását, az 1-es gombbal lézersugarat lőhetünk, a 2-essel ugorhatunk, az A gomb pedig aktiválja a Morphball üzemmódot, mikor Samus egy gömb formáját veszi fel, így könnyedén eljuthatunk szűkebb területekre is. Újdonság, hogy ha egy kézbe vesszük a Wiimote-ot, és a képernyőre mutatunk vele. Ekkor FPS nézetbe vált a játék, és mozogni ugyan nem tudunk, de körbenézhetünk, és rakétával is szórhatjuk az ellenfeleket. Sokan a játék ezen részétől tartottak, mondván hogy lassítja az egészet ha nem tudunk mozogni, de eddig igazából semmi gond nem volt evvel, sőt ahogy haladunk előre a történetben, egyre többet használom a fícsört. Ami kicsit gondot okoz, az a mozgás irányítása a D-pad-del, de szokható.

 

A betanulás után Samus ismét útjára indul. Néhány visszaemlékezést is láthatunk CG videó formájában, ezek pedig a játék kezdetekor vetített felvétel szintjén vannak hangulat és minőség terén. Hősnőnk egy vészjelet fog be a galaxis távoli pontjáról, így hát űrhajójával rögtön a titokzatos űrállomásra siet. Itt találkozunk a sorozat történetéből ismert néhány régi arccal, akikkel közösen kell Samus-nak kiderítenie, hogy mi is történt a helyszínen valójában. A hangulat egyelőre az Alien filmeket idézi, elvégre egy gigantikus űrhajót kell bejárnunk, de sehol egy szál túlélő, csak furcsa trutyi és váratlanul előugró idegen lények. Egyelőre még csak kibontakozni látszik a történet, felkapcsoltuk a villanyt az állomáson, elindult a kutatás és a mentőakció. Az viszont már most biztos, hogy az átvezető videókkal, a nyomasztó hangulattal és az újszerű irányítással és akcióval már most elégedettek vagyunk. A jó felütés után izgalommal várjuk, hogy mi következik. Részletes teszttel is jelentkezünk hamarosan!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)