Hirdetés

A Wasteland 3 lesz Brian Fargo utolsó játéka

|

A Fallout-szériát megalkotó Interplay és az InXile alapítója, Brian Fargo úgy tervezi, két év múlva kiszáll a játékiparból közel négy évtizednyi munka után.

Hirdetés

Az InXile csapata nem unatkozik manapság, hiszen a nemrég kiadott Torment: Tides of Numenera mellett a műhelyükben készül a Bard's Tale IV, a hozzá kapcsolódó VR-játék, a Mage's Tale és az előző rész sikerére építő Wasteland 3 is. Ez utóbbi kiadása után viszont nagyon úgy tűnik, a stúdiót alapító Brian Fargo visszavonul a játékipar folyamatos pörgésétől.

A szakember 1981 óta tevékenykedik az ágazatban, az Interplay alapítójaként pedig olyan sorozatok készítésében vett részt, mint a Fallout, vagy kiadóként a Baldur's Gate, az Icewind Dale, az Earthworm Jim és a Descent. A cég külső felvásárlása után 2002-ben megalapította mostani csapatát, az InXile-t, ahol a Bard's Tale óta tizenegy másik játékot készítettek, köztük a régimódi RPG-ket idéző Wasteland 2-t és a Torment: Tides of Numenerát. Ezt követően pedig úgy tűnik, Fargo némi pihenésre vágyik.

"Imádom ezt az iparágat, már 1981 óta benne vagyok (...) de ha a barátaimat nézem, sokkal több szabadidejük van, mint nekem. Ez egy nagyon megfeszített szakma. (...) Úgy tűnik, ideje lenne egy kicsit pihennem"

- nyilatkozta a Eurogamernek.

Ezért úgy határozott, hogy a Wasteland 3 2019-es megjelenése után kilép, de ennek kapcsán rögtön le is szegezte, hogy kiváló helyzetben hagyja hátra az InXile-t.

"Semmilyen külső partnernek nem tartozunk pénzzel. Nincs hitelünk. A többi részvényt a cég néhány alkalmazottja birtokolja. Amíg jó termékeket készítenek, nem kerülhetnek bajba."

Ezzel pedig nem valószínű, hogy baj lesz, hiszen Fargo elmondása szerint évek óta kereste és képezte a rendkívül tehetséges munkatársakat, hogy idővel nélküle is boldoguljanak. Végül az interjúban Fargo kitért arra is, hogy egyelőre nehezen képzeli el a munka nélküli életet, de elmondása szerint vágyik arra is, hogy ne kelljen a céggel és játékaikkal kapcsolatos ügyek miatt aggódnia reggeltől estig.

"1983-ban alapítottam az Interplayt. Azt hiszem én vagyok az egyik Utolsó Mohikán. A régi nagy öregek közül majdnem, vagy talán mindenki más továbbállt és megpihent. Ez azért hosszú idő, nem? Lassan már azért is díjat kéne kapnom, hogy eddig túléltem!"

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)