Hirdetés

Brutálisan megdrágulnak a Crusader Kings 3 DLC-i, forrong a közösség

|

A Paradox bejelentette, hogy szeptemberben jelentősen megnövelik a tartalmi csomagok árát, a népharag nem maradt el.

Hirdetés

Parádés folytatásnak bizonyult a Crusader Kings 3, amely rengeteg játékórával örvendezteti meg azt, aki időt szentel rá - a Paradox Interactive valós idejű stratégiája (legalábbis az alapjáték) ráadásul a Game Pass vendégszeretetét élvezi, így bárki belekóstolhat az uralkodásba. A plusz tartalmak esetében azonban ugyanaz az üzleti modell érvényesül, mint a stúdió más címeinél, a rajongóknak bele kell nyúlniuk a pénztárcájukba, ha minden extrát be akarnak zsebelni. Hamarosan pedig még többet kell majd kifizetniük az egyes csomagokért, ugyanis a vállalat árat emel. 

A Paradox bejelentette, hogy szeptember 13-tól kezdve a Crusader Kings 3 kisebb DLC-inek ára 6,99 euróról (~2800 forint) 12,99 euróra (kb. 5250 forintra) módosul, amely érinti a két korábban megjelent Flavor Packot (Northern Lands, Fate of Iberia), valamint a még megjelenés előtt állókat is, amelyek az ígéretek szerint jobban megfelelnek majd ennek az árszabásnak. Az alapjátékra és a nagyobb kiegészítőkre (mint a Royal Court) nem vonatkozik a döntés. Kézenfekvőnek tűnik a magyarázat, hogy az infláció miatt van szükség erre, de a Paradox közleménye nem említi ezt.

Hirdetés

Ehelyett a csapat közösségi menedzsere azzal magyarázta a változtatás szükségességét, hogy a Flavor Packok és a kapcsolódó tartalmak árának emelésével tudják fenntartani a magas színvonalat. (A Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2-vel kapcsolatos zűrzavar és a vezetőségben tapasztalt problémák egyaránt negatívan befolyásolhatták a cég helyzetét).

A közösség azonban nem fogadta jól a bejelentést, a fórumban forrnak az indulatok, és az is olaj volt csak a tűzre, hogy a Paradox azt ajánlotta a játékosoknak, hogy addig vegyék meg a csomagokat, mielőtt drágábbá válnának, valamint a figyelmükbe ajánlották, hogy lesznek tartalombérletek is. 

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)