Hirdetés

Bungie: Game over, Microsoft?

|

Szinte atombombaként robbant tegnap az Interneten a még hivatalosan meg nem erősített hír: elképzelhető, hogy a Bungie faképnél hagyja a Microsoftot!

Hirdetés

A nem kicsit megdöbbentő hírt először egy 8bitjoystick nevű blogger szivárogtatta ki a Seattlepi.com nevű site-on. A fickó belső információkra hivatkozva azt állítja, hogy a Bungie-nak egész egyszerűen elege lett a Halo sorozat hegesztéséből, illetve az Xbox 360-ra való kizárólagos fejlesztésből. A Microsoft viszont nyílván nem akart lemondani az arany tojást tojó tyúkról és további Halo részeket követelt, ezért hagyta ott a Bungie az IGENCSAK gyümölcsöző közös vállalkozást.

 

 

Ez már nem „gyerekjáték"
Mivel a Microsoft az első napon 170 millió dollárt keresett a Halo 3-mal, és ezzel a GTA: San Andreas után minden idők második jobban eladott játéka lett, elképzelhetitek, hogy nem kevés pénzek és hatalmi érdekek forognak itt kockán. Ráadásul a Microsoft 2001 óta 100%-ban birtokolja a Bungie-t, így nem olyan egyszerű a történet, mintha csak apjuk beadná a válókeresetet anyjuk ellen. Nem is olyan egyszerű ez a válás, és hogy párhuzamot fenntartsam: a Microsoftnak továbbra is „gyerekláthatási" joga van a Bungie játékokra, tehát először ők dönthetnek arról, hogy kiadják-e az új címet, a fejlesztők pedig csak akkor mehetnek más kiadókhoz, ha az MS nem kér a cuccból. Hogy ez mennyire befolyásolja azt, hogy a Bungie a friss címeit ezentúl Playstation 3-ra, Wii-re, vagy akár rögtön PC-re is kiadja, az még nem világos. A jelenlegi információk szerint egyébként a Microsoft továbbra is a Halo brand birtokosa, csak az a nagy kérdés, ki fejlesztené ezentúl a Halo elkövetkezendő részeit, ha nem maga a Bungie? 

 

 

„Ilyen bejelentést nem tettünk"
A világsajtó azóta felkereste a Bungie illetékeseit és a Microsoftot is. A Bungie egyelőre egyszerűen csak „nem kommentálta" a hírt, a Microsoft válasza viszont annál érdekesebb, kicsit „nem zörög a haraszt" jellegű: „Ilyen bejelentést nem tettünk. Jelen pillanatban a Halo 3 hatalmas sikerét ünnepeljük."
Közismert tény, hogy a Halo sorozat fejlesztése eléggé megviselte a Bungie-t: mind az első, mind a második rész után jó páran otthagyták a céget. Az az elgondolás viszont, hogy a Microsoft egy olyan céget elengedne, amely ekkora bevételeket hozott neki és nem utolsósorban: saját konzoljának pozícióját is sikeresen megerősítette a piacon (még az első szériánál), igencsak meghökkentő lenne. Hogy mi a teljes igazság, azt még nem tudjuk, de amint többet tudunk meg a még meg nem erősített hírről, természetesen azonnal írni fogunk róla.

 



Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)