Hirdetés

Burnout Revenge

|

A Burnout a Sony egyik legdurvább címe volt a PlayStation 2 amúgy sem szegény kínálatában. Az adrenalindús, végletekig felgyorsított játékmenet, a hatalmas ütközések, és a rengeteg zúzás élménye a következő generációs konzolokon ha lehet, csak még jobban kiteljesedik.

Hirdetés

A Microsoft magyar képviseletének köszönhetően az elmúlt napokban szerkesztőségünkben időzött egy remek kis Xbox 360 Elite konzol, így lehetőségünk nyílt kipróbálni néhány exkluzív demot. Tapasztalatainkról az elkövetkezendő időszakban várhatóan jó pár cikket olvashattok majd, kezdetnek például a Burnout Revenge-t választottuk.

 

Arcomba fúj a szél(védő)
A Burnout sorozat sohasem kislányosságáról volt híres. A cél mindig, minden játékmódban egyszerű: lezúzni az ellenfelet és a lehető legnagyobb kárt okozni a környezetünkben. A Revenge természetesen semmit sem változtatott ezen a koncepción, sőt, ha lehet még komolyabb szintre emelte a durvulást. A demóban a Road Rage nevezetű őrületet próbálhattuk ki, ahol egy jó hosszú pályán száguldozva a feladatunk, hogy minél több Takedown-t gyűjtsünk be, azaz minél több ellenfelünket kényszerítsük bele egy hatalmas balesetbe. Az nehézség az egészben az, hogy időnk bizony jelentősen korlátozott, és csak a frontális balesetekkel tudunk újabb értékes másodpercekhez jutni. Az ütközésekkel, látványos jelenetekkel szerezhetünk nitrót is, hogy még könnyebb legyen felkenni a riválisokat a falra, vagy éppen beletaszítani egy óriási szakadékba. Lehet, hogy meglepő hallani, de az arany fokozat eléréséhez bizony komoly taktikára is szükség van. Először mindig ki kell ismernünk az adott pályát, megkeresni a legjobban kihasználható pontokat - nekem például hatodik próbálkozásra sikerült csak tökéletes eredményt produkálnom.

Totálkár
A kérdés persze a rajongók részéről inkább az, hogy miben is sikerült előre lépnie az Xbox 360-as változatnak az elődökhöz képest. Nos, jelentem, gyakorlatilag mindenben. A sebességélmény valami elképesztően durva, a nitrót használva szinte már csak a pálya körvonalait látjuk. Az ellenfelek is sokkal okosabbak lettek, tudatosan próbálnak minket leszorítani az útról, így aztán gyakran meggyűlik velük a baja az egyszeri sofőrnek. Na és persze ott a grafika. A Criterion csapata tényleg igazi next-gen élménnyel ajándékoz meg minket. Az autók csillognak-villognak, majd pedig akciózásunknak hála ripityára törnek, a tájak, hátterek egyszerűen gyönyörűek, legalábbis arra a néhány pillanatra, amit az ember bámészkodással tölt egy frontális ütközés előtt. Merthogy a forgalom bizony ismét megkeseríti életünket, nincs könnyű dolga annak, aki egyszerre kívánja túlélni a száguldozást és persze teljesíteni az adott pálya célját. A Burnout Revenge padlógázzal érkezett, és kiváló versenyzésével minden szerkesztőségi szurkolót lenyűgözött.


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)