Hirdetés

Butulnak a gyerekek a videojátékoktól?

|

Egy felmérés szerint nagyban visszafogják a gyerekek iskolai teljesítményét a videojátékok

Hirdetés

Az Ohiói Egyetem által elkészített és most közzétett tanulmány szerint rosszabbul teljesítenek az iskolában azok a gyerekek, akik megkapják életük első játékgépét, mint azok a társaik, akik nem játszanak videojátékokkal.

A két csoport közötti különbség a tanulmányi előmenetelben tapasztalható, tehát a játékos gyerkőcök lassabban tanulnak, illetve az írási és olvasási képességeik sem fejlődnek kellőképp. A vizsgált fiatalokról (6 és 9 év közötti fiúk) egyébként kiderült, hogy a vizsgálat ideje alatt napi kemény 40 percet töltöttek a PS2 előtt. (Jézus, akkor én hol lehetek?) A lányokat érdekes módon kihagyták a felmérésből. Valószínűleg azért, mert esetükben nem születtek volna ilyen „lesújtó" eredmények, amiket most lehetne lobogtatni. Richard Taylor az Entertainment Software Association helyettes vezetője reagált az eredményre és a másik oldal véleményét fűzte a tanulmányhoz, mégpedig hogy hosszabb idő után valószínűleg megkopna az újdonság varázsa és kicsit ráunnának a gyerekek a játékokra, ami javítana az iskolai teljesítményükön. Ti melyik félnek adtok igazat?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)