Hirdetés

"Call of Duty Alapítvány" a munkanélküli veterán katonákért

|

Mikor egy nemes gesztus frigyre lép a marketinggel...

Hirdetés

Az Egyesült Államokban május 31-e a Háborús Hősök Emléknapja (Memorial Day). Idén az Activision-Blizzard az ehhez kötődő szünidőt szeretné kihasználni arra, hogy a "Call of Duty Alapítvány"-on keresztül nagyobb közfigyelmet kapjanak a munkanélkülivé vált veterán katonák.

Ezért az "Alkalmazz Hősöket USA Szervezet" (Hire Heroes USA Organization) munkáját segítendő, 5 napos kampányt indítottak. Minden egyes KEDVEL bejelölés, amit a "Call of Duty Alapítvány" kap a Facebook-oldalán, 1 dollárral növeli az adomány összegét.

A kampány május 31-én éjfélkor ér véget, vagy pedig akkor, ha az adomány összege eléri az 50.000 dollárt. Csütörtökön kora délutánra már 2.700 bejelölés történt.

Az "Alkalmazz Hősöket USA Szervezet" elsődleges célja a közelmúltban leszerelt, a tapasztalatok szerint elég kilátástalan helyzetben lévő veterán katonák munkához juttatásának támogatása, elsősorban át- és továbbképzéseken keresztül. Profi szakemberek instrukciói alapján sajátíthatják el a katonák a modern munka világában való tájékozódás fortélyait. Ezen folyamat hatékonyabbá tételére fordítanák az adományból befolyt összeget is.

Ugyanis a 24 év alatti veterán katonák 1/3-a munkanélküli, az Irakból és Afganisztánból hazatértek között pedig 14 %-ra nőtt a ráta.

Az Activision-Blizzard egyébként 2009. novemberében jelentette be a non-profit "Call of Duty Alapítvány"-ukat, mellyel a kiadó a program
keretein belül 1 millió veterán katonát szeretne támogatni.

Nos, ez az egész ugyan csak közvetve gamer-téma, de azért érdekes. Végső soron a sok háborús borzalom kapcsán ezek a fiúk csak sakkbábuk, a döntéseket mindenféle bokor meg barack hozza. Jöjjön a kihagyhatatlan végszó. Nektek mi a véleményetek minderről?

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)