Hirdetés

Call of Duty - az elején még más volt a cél

|

Tíz évvel ezelőtt egyetlen cél lebegett az Infinity Ward fejlesztőinek szeme előtt - erről árulkodik a játék munkacíme, melyet most hoztak nyilvánosságra. Vicces sztori.

Hirdetés

Mennyire más volt minden. Hogy őszinte legyek, nekem hiányzik az a korszak, amikor az ember lépten-nyomon második világháborús FPS-ekbe botlott, és a témából manapság már valóban nehéz lenne valami olyat kihozni, ami egyszerre érdekes és történelmileg nagyjából pontos (tehát nincsenek benne zombik), az akkor született klasszikusokat senki nem veheti el tőlünk.

Mint azt már többször említettük, a Call of Duty sorozat október végén tíz éves lett, a fejlesztők pedig legalább annyira büszkék erre, mint amennyire mi boldogak vagyunk miatta. Az MCV beszélgetett az Infinity Warddal, akiknek az egész sorozat megszületését köszönhetjük. 2003-ban egyértelműen a Medal of Honor ült a trónon, az Allied Assault még mindig minden idők egyik legemlékezetesebb FPS-e, ennek tudatában pedig nem meglepő, hogy az első Call of Dutyt a végleges név kitalálásáig csak úgy emlegették: 'MOH killer'.

Ebben lehet némi sértődöttség is, ugyanis maga az Infinity Ward az Allied Assault fejlesztőiből alakult, miután az EA már nem akart több Medal of Honort, az Activision viszont lecsapott a csapatra. Hosszútávon végülis valóban sikerült a Call of Dutynak diadalmaskodnia, de az EA ugyanúgy versenyben van - csak már nem a Medal of Honorral, hanem a Battlefielddel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)