Hirdetés

Capcom pénzügyi növekedés

|

Kevés játékkiadó mondhatja el magáról, hogy sikerült növekedéssel zárniuk az évet, pedig a Vivendi mellett a Capcom is erről számolt be. A 2005. december 31-én zárult 2006. harmadik pénzügyi negyedévet 337,6 millió eurónyi nettó bevételi mérleggel zárták, ami 13%-os növekedésnek felel meg az egy évvel korábbi álláshoz képest. A nettó nyereség hihetetlen mértékben, 418%-ot ugrott fölfelé, s így 10 millióról 52,3 millió euróra nőtt. A Capcom főként konzolos alkotásokkal foglalkozik, s csak a legsikeresebbeket jelenteti meg PC-re is. Ebből talán az következik, hogy a konzolokban nagyobb üzlet van. Nos, ez egyre inkább igaz lesz, ahogy bejön a képbe a PlayStation 3 és a Nintendo Revolution. A legsikeresebb játékuk a fenti időszakban a Resident Evil 4 volt, melyet több mint hárommillió példényban sikerült értékesíteniük január végéig. Így a Resident Evil sorozat összes eladott példányszáma 30 millió fölé emelkedett.

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)