Hirdetés

CD Projekt - Az alacsony ár a legjobb védelem

|

A legtöbb kiadó tart a DRM-mentes játékoktól. A CD Projekt CEO-ja szerint ezt meglehetősen rosszul teszik.

Hirdetés

DRM, vagyis Digital Rights Management - Ez a mozaikszó mostanában egyre többszőr tűnik fel híreink között, s egyre gyakrabban okoz fejfájást a tisztességes vásárlóknak. Elegendő csak a Bioshock, a Mass Effect (végül enyhébb szabályokat léptettek életbe), vagy a Spore aktiválása körüli problémákra gondolni.

gog.jpg


Michal Kicinski, a The Witchert is fejlesztő CD Projekt (CD Projekt RED) CEO-ja a régebbi, majd a későbbi tervek szerint egészen régi és egészen új játékokat is kínáló Good Old Games (GOG.com) kapcsán tört pálcát a DRM felett. Elmondása szerint nem könnyű meggyőzni a kiadókat arról, hogy csatlakozzanak induló hálózatukhoz, mivel többségük tart a DRM-mentes játékoktól. A GOG.com pedig pont arról szól, hogy mindenféle "felhasználóbarát" védelmi módszertől mentes, XP-n is Vistán is gond nélkül futó játékokat kínálnak, olcsón. És pont ez a kulcsszó, az olcsóság. Kicinski érvei szerint az agyonvédett játékok feleslegesen nehezítik meg a vásárlók életét, és egyébként sem jelentenek akadályt a kalózoknak, ezért olyan áron kell kínálni a játékokat, hogy azokat egyszerűen ne érje meg illegálisan letölteni. Véleménye szerint a megfizethető ár jelenti a legjobb eszközt a kalózok elleni harcban.
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)