Hirdetés

CD Projekt - Kalóz, fizess!

|

Érdekes akciót indított a CD Projekt RED. hogy lesz-e eredménye, az majd kiderül.

Hirdetés

A The Witcher 2: Assassins of Kings fejlesztői szerint játékuk mintegy 4.5 millió példányban került kalózkodásra, azaz legalább ennyi kópiával játszottak illegálisan.

"Mint tudjátok, nem vagyunk épp a DRM-ek hívei itt, a CD Projektnél, ugyanis a DRM fáj a legális, becsületes játékosoknak is. Azoknak, akik úgy döntöttek, a mi játékunk megér annyit, hogy fizessenek érte, s meg is vették." - nyilatkozta a CD Projekt egyik munkatársa a Joystiqnak.

"Nem akarjuk a becsületes játékosok életét megnehezíteni mindenféle idegesítő másolásvédelemmel. Ez azonban nem azt jelenti, hogy automatikusan zöld lámpát adtunk volna a kalózkodásnak. Sosem fogjuk támogatni az illegális másolást, hiszen az nemcsak ránk, hanem az egész videojáték-iparra rossz hatásal van. Láttunk tiltakozásokat, illetve küzdelmeket a kalózok elleni fellépéseink hatására - de mindenki megnyugodhat, csak azokkal szemben járunk el jogilag, akiknél 100%-ig biztosak vagyunk benne, hogy letöltötték a játékot és nem vették meg.

A Torrentrfreak jelentése szerint a CD Prokjekt Németországban ügyvédi felszólításokat küldött ki BItTorrent felhasználóknak 912 euróról (274 ezer forint), hogy ezzel rendezzék le tartozásukat a cég felé. A CD Projekt kijelentése szerint a kiválasztás 100%-os biztonsággal történik, egy külső cég módszere alapján.

.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)