Hirdetés

[CeBIT] HD-DVD-s notebook a Toshibától még tavasszal

|

A Toshiba tervei szerint első HD-DVD lejátszóval rendelkező laptopjukat április folyamán dobják az európai piacra. A Qosmio G30 típusú készülék egyúttal Japánban és Észak-Amerikában is megjelenik, és nagyjából a jelenleg már kapható G20-as modell árával megegyező összegért vásárolható majd meg, amely 2410 dollárnál kezdődik. A HD-DVD egyike az újgenerációs optikai tároló formátumnak, amelyek a jelenlegi DVD-t hivatottak leváltani. A konkurens Blu-ray mögött olyan nagyvállalatok foglalnak helyet, mint a Sony, a Panasonic vagy a Samsung. A HD-DVD-nek azonban több előnye is van. Elsősorban gyártási szempontból kifizetődőbb, ugyanis a jelenlegi DVD gyárakat minimális módosítással át lehet állítani HD-DVD termelésre. A Blu-ray ezzel szemben sokkal összetettebb, így valamivel korszerűbb, és emellett nagyobb tárkapacitást kínáló formátum. A laptop HDMI csatlakozással is rendelkezik, amit kifejezetten HD minőségű videó és audió anyagok továbbítására fejlesztettek ki. Emellett hagyományos DVI kimenet is megtalálható a hátlapon, amelyet másolásvédelmi funkciókkal is elláttak.

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)