Hirdetés

Schwarzenegger beperelte a Schwarzenegger robotokat gyártó céget

|

A robotikával foglalkozó orosz cég a Arnold Schwarzenegger hangját és külsejét is felhasználta, amire a színész nem adott engedélyt, és nem nincs is elragadtatva a sufni Terminátoroktól.

Hirdetés

Nem kell hatalmas sci-fi rajongónak lenni ahhoz, hogy az embernek egyből humanoid robotok jussanak eszébe, ha meglátja Arnold Schwarzeneggert. Bár az osztrák színész rengeteg filmben játszott, tagadhatatlan, hogy a T-800 szerepében lett az a popkulturális ikon, akinek ma ismerjük (csak az utóbbi két próbálkozását próbáljuk görcsösen elfelejteni), így kicsit sem meglepő, hogy egy robotikai cégnek is ő jut eszébe, amikor a legújabb termékéhez keres inspirációt.

Hirdetés

Az orosz robotikával foglalkozó cég, a Promobot az idei CES-en (Consumer Entertainment Expo) mutatta be legújabb fejlesztését, a Robo-C nevű asszisztenst, ami a tervezők állítása szerint akár 600 féle arckifejezést is képest megjeleníteni.

Ez önmagában még nem lenne feltétlenül annyira meglepő, hiszen sokan foglalkoznak ilyesmivel, viszont a Promobot találmánya azért is feltűnő, mert pontosan úgy néz ki és úgy is beszél, mint Arnold Schwarzenegger.

A színész ügyvédje, Marty Singer állítása szerint már korábban is küldött egy felszólítást a cégnek, viszont a Promobot ennek nem tett eleget és továbbra is használták promóciós célokra a robotot. Schwarzenegger ezután kijelentette, hogy pert indít a vállalat ellen, melynek keretében nem csak a további jogsértést szeretné meggátolni, de az ebből származó profittól is szeretné megfosztani a céget.

A Promobot egyelőre nem reagált a perre, de feltehetően ez már egy kicsit nagyobb nyomást fog gyakorolni rájuk. Hacsak nem ébrednek közben a robotok addig öntudatukra, és akkor már úgyis minden mindegy, shotgunos acélemberek tapossák majd a rózsákat, mindmeghalunk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)