Hirdetés

"Soha többé nem csinálok FPS játékot"

|

Charles N. Cox, a SWAT, a MAG és a SOCOM veterán fejlesztőjének elege van az erőszakos játékok és az FPS-ek világából.

Hirdetés

Charles N. Cox blogján ezt olvashatjuk: "Fenébe az egésszel! Már egy teljes viharos, kétkedéssel teli évtizede vagyok a szakmában, és most hallja meg a világ tisztán és érthetően: soha többé nem dolgozom FPS-en, soha. Pont."

A Microsoft, a Sony és a Sierra korábbi alkalmazottja elismerte, hogy ezzel a kijelentésével valószínűleg elvágja magát a lehetőségektől, de a véleménye mellett kitart. Úgy gondolja, a legjobban eladható címek nagy hányada akciójáték, és az FPS-ek sikere mind a játékosokra, mind a fejlesztőkre rossz hatással volt.

"A gond az, hogy a pénz nem helyettesíti az etikus viselkedést. A legalitás nem egyenlő a moralitással". Cox szerint hiba, hogy soha nem kérdőjelezzük meg, kellenek-e egyáltalán ilyen játékok: ő kényszerből dolgozott, és folyamatosan ez járt a fejében.

Eszébe jutott egy anekdota, melyben az egyik fejlesztő kislánya gyakran ott volt a munkahelyen: a leleményes apuka pedig mindig elrejtette az erőszakosságra utaló jeleket a képernyőről. Azt mondta, hogy egy bújócskázós játékon dolgozik. Tehát el kellett titkolnia azt, ami a megélhetését biztosítja.

Cox elmondta, hogy bár nagy a kereslet az erőszakos játékok iránt, ő tisztán és őszintén szeretne a szülők elé állni. Olyan játékokon dolgozna, amelyek egy békésebb jövőt biztosítanak a gyerekek számára. Új vállalatában, a 4gency-nél olyan pozícióba került, ahol meg is válogathatja, mi legyen a következő lépése.

Kifejtette továbbá, hogy mennyi lehetőség és izgalmas innováció rejtőzik a játékfejlesztés világában. Bár az erőszakosság valamilyen formában mindig jelen lesz a játékokban, a változatosság és kreativitás egyre nagyobb hangsúlyt kaphat. Így fog felnőni, megváltozni ez a műfaj.

Nem arról van szó tehát, hogy az erőszakos játékok politikai felhasználása, vagy az erőszakosság önigazolása ellen lázadozna Cox, csak megújulásra vágyik. Ti mit gondoltok erről?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)